Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Всичко е от Него, чрез Него и за Него!

Main Pic
Публикувана: 19.07.2020
Автор: Божидара Ялъмова
Прочетена: 1218
Коментари: 0
Денят е неделя, 19.07.2020 г. 9:58 ч. Пред църквата сме. Наоколо е особено оживено, броят на хората расте, вълнението също. Всеки момент ще бъде разрязана лентата. Сърцата са пълни с благодарност, с радост, с хваление.  Откриваме новия ни молитвен дом на църква "Света Троица", Пловдив. Една мечта на повече от 20 години.
 
16 години - чакане, подготовка, молитва и 4 години и половина усилена работа, доверие в Господа и много преживени чудеса. Пастир Иван Врачев разряза лентата и всички влязохме вътре. Молитвеният дом се напълни с хора, красивите водещи поздравиха гостите и хвалението поведе църквата в поклонение.
 
Огледах се. Лицата греят в усмивка, прокрадват се сълзи. Истински празник или по друг начин казано нашето дочакано чудо.  От онези, за които си плакал, молил си се, вярвал си и си работил усърдно, които в последствие виждаш, че са изградили характера и укрепили вярата ти.
 
Тържеството беше мило и трогателно, пастирът разказа историята на църквата ни, сподели за затворени врати и разочарования, изказа благодарности към различни хора и организации, които са ни подкрепяли през този период. Усещането беше, че си у дома и празнуваш заедно със семейството си.
 
Вярвам, че всеки от нас, който стои в този дом, е благодарен на Богa за всяка затворена врата, защото Той беше промислил за нас нещо по-добро. Това, на което се радваме сега. 
 
За съжаление, поради противоепидемичните мерки нямахме възможност да поканим гости от други населени места. Има много хора, които са ни подкрепяли в годините, на които казваме: "Благодарим Ви! Бъдете благословени."
 
Сърцата са пълни с благодарност, с възхита пред величието на Бог, който наистина направи несравнимо повече отколкото искаме или мислим. Този стих оживя особено силно в мен през днешния ден. Само мога да си представя как се чувства нашият пастир и съпругата му, които водеха църквата с доверие в Господа през всичките тези години и бяха особено силен пример за всички нас, че онзи, който чака Господа няма да се посрами.
 
Днес ние не просто освещаваме нашия молитвен дом, ние го посвещаваме на Бога. Посвещаваме го, защото искаме да служи за благословение на хората в града ни, да служи за изцерение, за промяна, за израстване, да носи надежда, да носи Христос.
 
Днешното богослужение мина под надслов: "Всичко е от Него, чрез Него и за Него. Благословено да бъде името Му!"
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg