Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нови находки от времето на цар Манасия в Ерусалим

Main Pic
Публикувана: 23.07.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 824
Коментари: 0

Еврейски археолози обявиха нови находки близо до стария град Ерусалим, които датират от времето на библейските  царе Езекия и Манасия, или отпреди  2 700 години. 

Разкопките са извършени от Израелската служба за антики в квартал Арнона в Ерусалим.
 
Изследователите открили необичайно голяма конструкция, изградена от каменни стени, за които се смята, че са използвани за административни дейности. Там са открити 120 керамични парчета с отпечатъци от печати на древен иврит. Много от печатите имат надпис "LMLK" - което означава "принадлежност на царя". Други печати носят имената на висши служители и държавни мъже.
 
Археолозите твърдят, че това е най-важната колекция от древни печати, открита в Израел през последните години. Изследователите казват, че намерените печати служат като доказателства за наличие на държавна дейност в града на Давид в Юдовото царство.
 
Археолозите са открили и колекция от глинени фигурки на мястото на разкопките. Някои от фигурките са под формата на жени, конници или други животни. Тези фигурки обикновено се интерпретират като предмети, използвани в езическото поклонение и са израз на идолопоклонството - явление, което според Библията е било разпространено в Юдейското царство по времето на цар Манасия, син на  Езекия, за които четем в книгите 4 Царе и 2 Летописи.
 
„Археологическите открития в Арнона определят обекта като ключов - най-важният в историята, свързан с последните дни на Царството на Юда и на завръщането в Сион десетилетия след унищожаването му. Този археологически обект се нарежда сред редица други ключови обекти, разкрити в района на Ерусалим, които са свързани с централизираната административна система на Юдовото царство от неговия апогей до края му.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg