Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-великата романтика

Main Pic
Публикувана: 24.07.2020
Автор: Люба Канелова
Прочетена: 882
Коментари: 0
Представете си един огнен залез. Представете си онзи момент, в който слънцето докосва морето, за да се гмурне в него и да отстъпи място на звездите и луната. Представете си, че точно в този момент сте с любимия си човек, вървейки по брега и вълните се шмугват между краката ви, правят пирует и поемат своя танц навътре към морето. Това е моментът, за който сте копнеели и вече е факт. Това е част от мечтата ви за съвършенство. Това е Романтиката, за която сте копнеели цял живот.
 
Или сте легнали на красива зелена поляна, птичките от близката гора се надпреварват да пеят коя от коя по-красива песен, а в близост до вас пасе стадо диви коне кротко и необезпокоявани. Вашият човек ви подава тихомълком апарата, опитвате се да направите кадъра на живота си, когато се подхлъзвате и падате тромаво върху сандвичите. Разсмивате се гръмогласно, птичките спират да пеят учудено, едва два коня от стадото ви отразяват, но за вас това е перфектният момент във вашия живот, който ще помните много, много дълго и с умиление ще разказвате.
 
А може и за вас Романтиката да е просто тройка кебапчета с шопска салата с любимия ви човек и три деца да тичат и огласяват къщата ви, а спокойствието и любовта да бликат от всякъде.
 
Всичко това е прекрасно и всеки има своите представи за романтика и влюбено прекарване на живота, но какво ще кажете, ако ви тръгна да ви убеждавам, че има една романтична история, която ние познаваме много добре, но тя е под прикритие?
 
Това е историята на Исус Христос, Който даде живота си за човечеството от любов към него. Не. Много общо звучи. Това е историята на Бога, Който остави славата Си, за да докаже любовта си към всеки един от нас на дело тук, на земята.
 
Разглеждали ли сте някога Неговата история като романтична? Ще кажете, че ме е напекло слънцето и няма да сте далече от истината, но това няма да промени мнението ми.
 
За мен най-великата любовна история, подплатена с невероятна романтика, е тази на Исус, Който се врече в любов към мен и я доказа на дело, като позволи да Го убият на кръста заради мен.
 
Сега си помислете вашият любим човек би ли дал живота си за вас? А вие за него? Да. Знам. На думи всички сме перфектни, но какво се случва наистина. При първите признаци на умора и усещане за несправедливо отношение се превръщаме в малки зли кучета, които лаят. Някои и хапят. Иначе „в добро и лошо“, нали...
 
Но, вижте, Исус не е само строгият Бог, както ни Е бил представян. Не е само Богът, Който бе разпънат на кръст. Не е само Богът, Който изповядва половината свят. Не е Богът, заради когото се пекат козунаци и Го бъркат с Дядо Коледа. Исус е реална личност, която ни обича. Която обича теб. И иска да прекара целия ти живот тук на земята и след това във вечността с теб. Исус е Богът, Който копнее да има твоето внимание и присъствие. Който каза, че иска да си здрав, обичан и обгрижван. Който сътвори залезите, за да може да се разхожда с теб по залез, при вечерния ветрец...
 
Исус е Този, Чиято любов помита всички несправедливости като бурен вятър. Чиято любов и милост разтапят и най-закоравялото сърце. 
 
И ти можеш да имаш тази любов, ако само Му предадеш сърцето си. Гарантирам, че това ще бъде моментът, в който ще усетиш, че си обичан, въпреки всичко. Че си желан. Че си у дома. 
 
Предизвиквам те! Преживей Романтиката! 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg