Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Нова вълна“ отново ни свърза

Main Pic
Публикувана: 26.07.2020
Автор: Петя Зарева
Прочетена: 765
Коментари: 0

Лято е. Време за лагери и развлечения. Пандемия е. Ограниченията спъват ентусиазма и провалят плановете. Това обаче не се отнася за онези, които са поверили живота и плановете си в ръцете на Онзи, който владее вселената и контролира всички обстоятелства, колкото и непреодолими да изглеждат за нас, хората.

Изминалата седмица беше посветена на темата "Остани свързан", а тя ни беше напомняна всеки ден, благодарение на усилията, старанието и посвещението на екип от християни, които не сметнаха, че ограничението в обстоятелствата може да попречи на желанието им да споделят Христос с околните, използвайки съвременните средства за комуникация.

Трайчо и Ина Стефанови, основателите на християнското движение "Нова вълна" за 20-а поредна година останаха верни на Божия призив, за да стигнат до нас силните и предизвикателни послания на Божии служители като Георги Зафиров, Цветозар Попов, п-р Людмил Ятански, Ники Иванов, п-р Иван Врачев, Стефан Петков,  п-р Мирослав Маринов, п-р Янчо Ганев, п-р Живко Тончев и п-р Христо Якимов.

За тази цел бяха предоставени църковните сгради и молитвени домове в градовете Враца, София, Пловдив, Сливен, Бургас, Варна и Несебър, където любезните домакини послужиха и с дарбите на своите хвалебни групи. Всяка отделна църква и служители, които се включиха в това начинание, послужиха за благословение със своите послания, както и с помазано хваление в различен стил, но с една цел - прославата на Царя на царете, Господ Исус Христос.

В последния ден от седмицата, посветена на "Остани свързан", към групата на обичаните български говорители се присъедини и един английски служител, п-р Л.Еванс, чието навременно слово достигна до нас посредством отличния превод на незабравимата Калина Тончева Алън.

Ако желаете да научите подробностите за това как да останете свързани не само със Спасителя на душите ви, но и един с друг, посетете следния линк. Там ще можете да се запознаете с проповедите и хвалението, които бяха радост и наслада за душите на верните през изминалата седмица.

Екипът на "Евангелски вестник" благодари от сърце на Христовите служители в България, които не се уморяват да споделят Благата вест на думи и на дело. Благодарение на онлайн излъчванията "Новата вълна" за пореден път насърчи и вдъхнови не само младите християни в България, но и възрастните, които копнеят за общение. 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg