Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнски организации искат забрана на проституцията в Германия

Main Pic
Публикувана: 27.07.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1367
Коментари: 0
Германия е страната с най-либерални закони във връзка с консумацията на секс и много организации коментират лошите условия, в които живеят проституиращите жени.
 
Широк съюз от организации като Terre de Femmes, Левицата за свят без проституция и християнските организации Kainos, Mission Freedom, New Start и Sowoldi са изпратили официално писмо до различни министерства в страната, в което настояват за отмяна на проституцията в страната.
 
В контекста на кризата около Ковид-19 и с оглед на риска, който поемат жените, занимаващи се с проституция, властите трябва да се противопоставят на натиска на „лобито на проституцията“, призоваващо да се отворят отново съответните заведения.
 
Но държавата не трябва да наказва уязвимите жени, които живеят в "бедност и едва оцеляват", а да им предлага "платени квартири", се казва в писмото. Тези организации изискват прилагането в Германия на "северния модел", който наказва хората, плащащи за секс, и предлага на проституиращите жени финансова помощ, образование и психологическа подкрепа, когато е необходимо, за да напуснат света на сексуалната експлоатация.
 
Германският евангелски алианс е изразил подкрепата си за инициативата. Неговият политически представител Уве Хаймовски е заявил, че „младите мъже трябва да се научат и да разберат, че жените не са стока за продан“.
 
Хаймовски приветства неотдавнашните позиции на някои фракции на големите партии в полза на незаконната проституция и призова "скоро да се направят предложения за промяна на закона".
 
Статистиката в Германия показва мрачната реалност на проституцията, при която много от жените са жертви на три тежки престъпления: лишаване от свобода, изнасилване и принудителна проституция.
 
Християнската платформа European Freedom Network, която обединява десетки организации за борба с трафика в Европа, избра Берлин за своята конференция за 2017 г. Те призоваха Германия да промени закона, за да се увери, че няма сексуална експлоатация в страната.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg