Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ултиматум за християни в Азия и Африка - отричане от Христос или гладна смърт

Main Pic
Публикувана: 28.07.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1683
Коментари: 0
Благотворителната организация Open Doors, UK, която следи за състоянието на преследваните християни по света съобщава  ужасяващи данни за новите предизвикателства, пред които са изправени вярващите в Азия и Африка, свързани с глада и ограниченията, наложени заради пандемията.
 
Благотворителната организация споделя свидетелства на пастири, които могат да ни запознаят с тежката ситуация на християни в страни като Бангладеш, Индия, Судан и Малайзия.
 
Християни, чиито имена няма да назовем поради съображения за сигурност разказват, че те са изправени пред ултиматума да се отрекат от вярата си в Христос или да получат храна.
 
Особено трудно е за онези вярващи, които преди да приемат Христос, са изповядвали исляма или будизма. Днес те са отхвърлени от собствените си семейства, които предпочитат да ги видят мъртви, вместо да им помогнат с храна или насъщни продукти от първа необходимост.
 
Ако християни настояват да получат хранителните помощи, на които имат право, защото се отпускат от държавата, местните представители на реда им казват, че първо  трябва да се отрекат от християнската си вяра и да изрекат мюсюлманската молитва за принадлежност и лоялност към исляма.
 
Организацията Open Doors призовава християните в света да подкрепят своите страдащи събратя от Азия и Африка, които са обречени на гладна смърт заради отстояването на вярата си в Христос.
 
Източник: Open Doors 
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg