Неделя, 27.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Той направи земята със силата Си, Утвърди света с мъдростта Си, И разпростря небето с разума Си." Еремия 10:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелски психолози и полицаи помагат на самоубийци

Main Pic
Публикувана: 03.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 397
Коментари: 0
Испанската християнска асоциация на полицаите и военните, които отговарят за извънредните ситуации и сигурността, и координационният комитет на Християнската полиция (CPC), са подписали споразумение за сътрудничество с Асоциацията на християнските психолози от Латинска Америка (APC).
 
Въпросните организации имат дълга история на сътрудничество по предотвратяване на самоубийства, ползвайки всички средства за сигурност. Те са подписали това споразумение, за да работят заедно в тази област.
 
Според официални данни в Испания ръстът на самоубилите се полицаи е девет пъти по-висок, отколкото сред останалото население. В Латинска Америка проучванията също показват тревожни цифри. Броят на самоубийците се е увеличил в периода на карантината.
 
Ето защо и двете организации са сметнали за необходимо да обединят усилията си, за да бъдат по-ефективни и ефикасни в социалните проекти, които разработват.
 
Един от тези проекти е наречен "Vence" (план за победа), програма за превенция на самоубийства, която Мисия 365 осъществява съвместно с Испанския национален съюз на полицията и има за цел „да допринесе за премахването на самоубийствата“.
 
Програмата също така се стреми да „подкрепи всички онези колеги, които са в депресия или обмислят самоубийство“.
 
Евангелските организации обясняват, че ще „предоставят на разположение на всеки полицай широк кръг от специалисти в тази област, с желанието да се грижат и да вдъхнат надежда на хората, които гарантират нашата безопасност“.
 
„С това споразумение ние възнамеряваме да бъдем по-ефективни в епоха на криза, като насочим нашите колеги към съответните професионалисти, които ще могат да им осигурят адекватна помощ“, подчертава Хуан Мануел Номбела, представител на Mисия 365.
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg