Неделя, 27.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Той направи земята със силата Си, Утвърди света с мъдростта Си, И разпростря небето с разума Си." Еремия 10:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Около 1000 евангелски християни присъстваха на Национален молитвен ден в Швейцария

Main Pic
Публикувана: 04.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1111
Коментари: 0
Около 1000 християни от цяла Швейцария се събраха на открито в Бруг (Ааргау) на 1 август, за да се помолят за своята страна. Темата на този Национален ден за молитва - 2020 беше „Построена на скала“.
 
„Ние отстояваме страната си и молим Бога за прошка. Това ще бъде фокусът на тазгодишния ден за молитва. Става дума за това, че ние сме изградени върху скала, Божието Слово”, каза Ханс-Петер Ланг, ръководител на проекта "Молитва за Швейцария" във видео съобщение преди събитието.
 
Темата присъстваше в молитвите през целия ден, както и във времето на поклонение, молитва и покаяние.
 
„Не искаме да се основаваме на светска сигурност или на програми или каквото и да е. Искаме да се върнем към Божието Слово. Животът ни трябва да бъде изграден върху скала, а не върху пясък“, каза Елизабет Абт, представител на проекта "Молитва за Швейцария", пред швейцарския уебсайт за новини Livenet.
 
Поради коронавируса, броят на участниците беше ограничен и този Национален ден за молитва можеше да се извърши само след регистрация, за да се спазят мерките на кантоните в Ааргау за събития с участие до 1000 души.
 
Участниците бяха разделени на зони с максимален капацитет от сто души. Те трябваше да останат там по време на събитието, а носенето на маски е силно препоръчително в Швейцария.
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg