Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

CSW иска разследване за отвлечен мексикански пастир

Main Pic
Публикувана: 03.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1189
Коментари: 0

Християнската организация (CSW) "Християнска солидарност по целия свят" призова мексиканското правителство да поднови разследванията във връзка с отвличането на протестантския пастир Аарон Мендес Руис и неговия колега Алфредо Кастило де Луна. Измина цяла година от насилственото им отвличане от приюта за мигранти, където са работили в Нуево Ларедо, на границата между САЩ и Мексико.

Според данни на CSW пастир Мендес Руис и г-н Кастило де Луна са били отвлечени от приюта за мигранти AMAR, където са работили на 3 август 2019 г., след като пастирът блокира опит на организирана престъпна група да отвлече кубинските лица, потърсили убежище в приюта. Двамата не са виждани или чувани оттогава.
 
През октомври 2019 г. Интер - американската комисия по правата на човека (CIDH) отправи призив към мексиканското правителство да уточни какви мерки е предприела „за да определи местонахождението или местоназначението“ на двамата мъже, за да защити семействата на жертвите и да докладва за напредъка в разследването на фактите. Въпреки това не е постигнат напредък в разследването и не са привлечени извършители за отвличането.
 
Разрастването на престъпните групировки в Мексико и проникващият климат на безнаказаност са довели до увеличаване на насилието срещу религиозните лидери през последните години. Много престъпни групи разглеждат църковните водачи на католически и протестантски църкви и тяхното влияние като заплаха за тяхната власт. Религиозните лидери продължават да бъдат заплашвани, отвличани и убивани, а липсата на подходящо разследване означава, че извършителите не са изправени пред съда.
 
Религиозните лидери, участващи в църковни служения в подкрепа на наркомани и алкохолици, мигранти, жертви на нарушения на правата на човека, включително и жертви на трафик на хора,  които искат да избегнат участие в престъпни групи, също са изложени на риск.
 
Източник: Assist News Net
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg