Неделя, 20.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш." Псалм 50:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хората в Ливан се нуждаят от нашите молитви

Main Pic
Публикувана: 05.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 422
Коментари: 0
Новината за страшните експлозии в пристанището на Бейрут, Ливан, е съпроводена с тревога заради многото жертви. Ливан вече беше в дълбока финансова и политическа криза. 
 
Онлайн вестникът „Ал Арабия“ потвърждава, че взривът в Бейрут е бил в склад на боеприпаси, който впоследствие е запалил кораб, натоварен с амониева селитра. Изгорели са и намиращите се наблизо силози с жито.
 
Нека да се присъединим към милионите християни по света, които се обединяват в молитва за Ливан и страдащите хора, и особено за семействата на убитите и ранените.
 
Има информация, че е пострадало Библейското училище на баптистката деноминация в Бейрут, както и една от православните църкви в града. Тепърва ще става ясно какви са точно разрушенията и колко са жертвите.  До момента ливанското правителство е обявило 100 загинали и 5000 ранени, но броят им тепърва ще нараства, а 250 000 души са загубили домовете си.
 
В Ливан голям процент от населението изповядва християнството. Макар да няма точни съвременни данни, достатъчно е да споменем, че в ливанския парламент 64 от депутатите са християни и 64 мюсюлмани.
 
Държавата Израел вече е предложила медицинска помощ на пострадалите в Ливан.
 
Господ да се смили над Своите деца!
 
Източник: Behold Israel
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg