Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Искам да съм сляп

Main Pic
Публикувана: 07.08.2020
Автор: Людмил Ятански
Прочетена: 644
Коментари: 0
Двама слепци вървят след Исус и викат: "Смили се за нас, Сине Давидов", а Исус си върви и не отговаря, докато не влиза в къщата и те след Него. Защо постъпва така? Нима той не е Бог и не се интересува от човешкото нещастие?
 
Все пак накрая слепите гледат и виждат. Следователно Исус ни казва нещо с постъпката си.
 
Има много слепци, които не искат да виждат. Те се ужасяват да видят реалността и особено себе си в огледалото и затова предпочитат да си останат слепи.
 
Но тези слепци, които следват Исус, искат да виждат! Те май всъщност наистина виждат. Първи го наричат "Сине Давидов", което е явна изповед, че Той е дългоочакваният Месия, или както ние Го наричаме Христос.
 
Дали ме е страх да си отворя очите и да погледна Истината? Имам ли какво да губя? Имам - измамата.
 
Зависи какво обичам повече - истината или измамата.
 
Христос, Месията дойде при своите Си, но своите Му не Го приеха, а на онези, които Го приеха, даде право да се нарекат Божии синове. Отвори им очите.
 
„Няма по-сляп човек от онзи, който не иска да види, както и няма по-глух човек от онзи, който не иска да чуе”, е казал някой си. И аз все повече се убеждавам в тази истина.
 
Исус няма да отвори очите на никого насила! Той очаква да отидем и да викаме: "Смили се за мен, Сине Давидов!", и да го викаме, докато не ни отговори.
 
Мъдрият търси съвет и купува мъдростта. Мъдрият приема изобличение и го търси. Защото в изобличението има живот. В изобличението има светлина. Има развитие.
 
Като казвам това, май се обричам на изобличение.  Но когато Бог изобличава, Той изцелява. Така че чакам изцеление. 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg