Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните - най-голямата надежда за Бейрут

Main Pic
Публикувана: 09.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 706
Коментари: 0
След страшните експлозии в Бейрут, през изминалата седмица ливанските християни са тези, които вдъхват надежда на своите съграждани и активно участват в справяне с трагедията.
 
Много християнски организации и църкви в страната с помощта на десетки НПО първи се захванаха с осигуряване на помощ за пострадалите и за онези, които са загубили домовете си и притежанията си, вследствие на експлозиите, а броят им е огромен - около 300 000 души.
 
Най-силно пострадала е City Bible Church, която е била в най-голяма близост до мястото на експлозията. Много от членовете на църквата са ранени, а десетки са изгубили домовете си.
 
Със съвместните усилия на десетки християни само за 3 дни са почистени и ремонтирани 35 домове. Християните са ангажирани и в приготвяне и раздаване на храна на останалите без дом. Организирани са и дарителски акции по набиране на средства за пострадалите, останали без дом или ранени.
 
Ливанската общност за образование и социално развитие (LSESD) също работи в близко сътрудничество с Ливанското библейско дружество, като заедно предлагат помощ в този момент на крещяща нужда.
 
Християните служат всеки според дарбите и възможностите си, за да вдъхнат надежда и да покажат, че с дружни усилия и вяра могат да възстановят разрушеното, въпреки болката от загубата. Те работят заедно с Библейското баптистко училище (BBS), което също е пострадало по време на експлозията и се нуждае от възстановяване.
 
LSESD се труди в близко сътрудничество с местните църкви и християнски организации, за да осигури най-насъщните нужди от храна, вода, санитарни и хигиенни материали, както и подслон за хилядите хора, останали без покрив.
 
Арабската баптистка богословска семинария е предоставила своите общежития на онези хора, които са останали без дом и в тях прислонява пострадалите, вдъхвайки вяра за несигурното бъдеще.
 
Християнската организация "Сърце за Ливан" е на мястото на трагедията още от първия ден и също е предложила и осигурила помощ, чистейки и ремонтирайки църкви, домове и улици.
 
Църквите в Бейрут молят християните по света да се застъпят в молитва за своите страдащи братя и сестри в Ливан, и при възможност да им осигурят помощта, от която така силно се нуждаят в този период на криза.
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg