Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Масово клане на християни в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 10.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1151
Коментари: 0
Въоръжени мъже от племето Фулани са извършили поредица от нападения в рамките на едно денонощие в преобладаващо християнска зона в Нигерия, Кадуна, при което са убити 33 души и са опожарени десетки домове.
 
Докато полицията твърди, че терористите Фулани са убили 21 жители от селото, лидерите на местната общност са заявили, че броят на убитите при атаките срещу пет села е 33 души, съобщава АФП.
 
Атентатите са извършени в района на Атиап в района на Зангон Катаф в сряда и четвъртък, според британската християнска медия Christian Solidarity Worldwide. Те съобщават, че въоръжени мъже, пътуващи с камиони и военни мотоциклети, са убили шестима души и са изгорили 20 домове в село Апиашим, убивайки и седем души в село Кибори.
 
След това мъжете Фулани са нападнали общността в Атакмавей, убивайки 12 души и опожарявайки 10 къщи. По-късно те са убили трима души в село Апяяко и петима в село Магамия, като са изгорили няколко къщи и на двете места, съобщават от CSW.
 
Фуланите редовно нападат предимно християнски земеделски общности в средната част на Нигерия. Докато някои вярват, че номадските пастири атакуват безразборно, местните хора знаят, че нападенията са насочени към християнските села по маниера на терористичната група Боко Харам, която тероризира северните райони на страната.
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg