Петък, 04.12.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Понеже, както небето е по-високо от земята, Така и Моите пътища са по-високи от вашите пътища, И Моите помисли от вашите помисли." Исая 55:9

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелски християнин умира в затвора в Куба

Main Pic
Публикувана: 13.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 422
Коментари: 0
Йосвани Аростегуи Арментерос умира на 7 август в болницата "Амалия Симони" в кубинския град Камагуей, съобщават членове на Патриотичния съюз на Куба (UNPACU).
 
Той е посещавал протестантска църква в града, преди да бъде арестуван. Негова снимка, на която публично показва баща си в пуловер с надпис „Христос да, Кастро не“, е една от най-гледаните в медиите.
 
Аростегуи е затворен от комунистическия режим по политически причини. Той умира след повече от 40 дни, прекарани в гладна стачка. Йосвани вече е използвал същия метод няколко пъти, откакто е в затвора, с което осъжда злоупотребите на затворническите власти.
 
Това е често срещана форма на протест и оплакване в кубинските затвори, въпреки че затворниците обикновено получават лечение със серуми и хранене със системи, когато стигнат до крайно състояние, нещо, което не се е случило в този случай. Той е държан повече от 15 дни в наказателна килия, при ниски температури и без медицинска помощ.
 
Държавна сигурност не е допуснала приятели и привърженици да присъстват на погребението.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg