Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да обичаш на всяка цена

Main Pic
Публикувана: 13.08.2020
Автор: П. Удинг
Прочетена: 740
Коментари: 0

Бившият член на специалните армейски части на САЩ, Дейвид Юбанк, който е и основател на Free Burma Rangers, е написал книга, в която описва своите преживявания, докато изпълнява мисии в Ирак.

Книгата е озаглавена Do This for Love: Free Burma Rangers in the Battle for Mosul. Дейвид разказва как любовта на Христос е преобразила живота му и му е помогнала да обича от сърце хората в Ирак с истинска грижа за тях. От Бирма до Судан и от Ирак до Сирия, Free Burma Rangers предлагат надежда, помощ и любов на хора в нужда.

Free Burma Rangers взимат участие в най-жестоката битка в най-новата история за завземането на град Мосул от ISIS, продължила девет месеца. Хиляди са убити, милиони хора са разселени. Как се помага в такава мащабна и отчаяна ситуация? Юбанк, бивш член на специалните сили на армията на САЩ, е основател на Free Burma Rangers (FBR), която е многоетническа помощна организация. Той и неговото семейство споделят любовта на Исус в Бирма, Ирак, Кюрдистан, Сирия и Судан, като осигуряват помощ, надежда и любов на хората в тези проблемни области.

В своята книга Дейвид пише:

"Спомням си, че гледах равнините на Ниневия, където е Мосул, и видях черния флаг на ISIS, а после се помолих с думите: „Боже, какво правя тук? Вярвам, че Ти си ме довел тук. Говоря езика на тези хора, ходим навсякъде. „Сега сме в Ирак, който е арабски, кюрдски, мюсюлмански регион, пустиня. И наистина почувствах, че Бог ми казва: „откажи се от собствения си път, откажи се от пътя на Free Burma Rangers и просто дойди да помогнеш на тези хора.“ И ние започнахме да работим първо с кюрдите. И след като ИД беше изгонена от тези области, до 2016 г. влязохме в битката при Мосул и започнахме да работим с иракската армия, което беше голямо благословение. Научих се да обичам иракчаните, това е огромен подарък."

Юбанк описва и една забележителна случка, при която той спасява малко момиче, рискувайки живота си под жесток обстрел от страна на Ислямска държава в Мосул.

„Изтичах към детето, а в сърцето си се молих:„ Исусе, помогни ми. Грабнах я. Трябваше да я измъкна от ръцете на мъртвата ѝ майка. Беше ужасена. Виждаше около себе си само хора, които се опитват да я убият. И аз хукнах назад и използвах танка като щит, който ни прикриваше, за да избягаме от обстрела на терористите. Върнах се там, където жена ми ме чакаше. Тя взе от ръцете ми момичето, а дъщеря ми помагаше за лечението на ранените. И това беше прекрасен момент, защото можехме да бъдем част от нещо добро."

Юбанк заключава, че е написал книгата с желанието да вдъхне надежда у хората, които биха я прочели.
 
„Надявам се, че когато прочетат книгата, ще се интересуват повече за хората от Бирма и тези в Ирак, хората около тях и техните съседи и че наистина ще попитат Бога какво да направят, за да им помогнат.“

Източник: Assist News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg