Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

И днес Бог върши чудеса

Main Pic
Публикувана: 22.08.2020
Автор: Калина Касева
Прочетена: 503
Коментари: 0
"А моят Бог ще снабди всяка ваша нужда според Своето богатство в слава в Христос Исус."
Филипяни 4:19
 
Вярно е това слово, изпитано е многократно, и както казва нашата внучка Кристиана, то работи!
Годината е 2004. Петък е. Навън е студено. Малко след полунощ домашният телефон извънява някак си тревожно. Скачам като опарена, грабвам слушалката доста несръчно, и докато отново я хващам, вече чувам глас: "Мамо, до утре трябва да платя 300$ за наема, иначе ще трябва да напусна квартирата. Тази седмица се забави чекът от ресторанта, където работя, и не мога да платя."
Какво да направи една майка, намираща се на 10000 километра от чедото си, което е в нужда, в петък, малко след полунощ?
До сутринта на колене, обляна в сълзи от безсилие да помогна по човешки.
 
Ако и да имам необходимите средства, няма как да стигнат до дъщеря ми на следващия ден.
 
Слънцето най-сетне изгрява, събота сутрин, работен ден. Излизам час по-рано за работа. Не ми стига въздухът у дома. Обиколих комплекса, и по пътя към автобуса минавам по пътека от двете страни с високи храсти. Нещо там под храста шумоли. Навеждам се и виждам едно малко птиченце, колкото орех, кълве от огромна кифла. Светна ми на душата! Чух се да казвам: " Господи, благодаря ти за това птиченце, за което Си се погрижил да не остане гладно. Вярвам, че ще се погрижиш и за нашето момиче." Усетих, че се усмихва сърцето ми, защото си спомних прочетеното в Библията за двете врабчета, които макар и да се продават за един асарий/ вероятно на промоция за няколко наши стотинки/, въпреки това ни едно от тях не пада на земята без волята на Бог.
 
Пътувах за работното си място, и ми идваше да взема в ръка микрофона на шофьора, и да разкажа на всички как Бог за пореден път прославя името Си, като снабдява нуждата на дъщеря ни. Е, не знаех точно как, но знаех, че всичко вече е наред. В 8.30 ч бях пред бюрото си, но не започвах да работя. Чаках обаждане по служебния си телефон. И в 9 часа телефонът на бюрото ми звънна. Чух радостен глас, и разказ, който предизвика отново сълзи, но този път сълзи на радост и благодарност.
 
Дъщеря ми си легнала по обичайното за сън време, без да сподели нуждата си със съквартирантката си Кели, тъй като преди време Кели вече ѝ е помагала. Но само след около два часа, същото това мило момиче влиза в стаята ня дъщеря ни, и я разтърсва с думите: "Миглена, ставай! Бог ме събуди от сън и ми каза да ти дам 300$. И не трябва да ми ги връщаш, те са подарък за теб."
 
Не е ли чудесен Бог?! Бог чудотворец, който и днес върши чудеса! Чудеса на спасени от греха души, изцелени от болести тела, снабдени нужди! А Словото Му е истинно, работи и днес!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg