Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнско радио служение спасява живот

Main Pic
Публикувана: 23.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 788
Коментари: 0

Млада жена на име Джинси живее в малко село в отдалечена индийска провинция при тежки, примитивни условия. Семейството дели къщата с роднини, защото не е в състояние да поддържа свой дом.

До своята двадесета година Джинси постоянно е подлагана на сексуален тормоз и насилие от роднина, който живее в къщата, без това да е достояние на семейството ѝ.

Джинси е в отчаяние и не вижда изход от ситуацията. Единственото, което ѝ идва наум, за да се избави от ужаса, срама и унижението, е да посегне на живота си, за да сложи край на страданията си. Момичето е чувало, че и други жени са го правили, затова изпива бутилка с течен препарат за наторяване.

Господ обаче има друг план за нейния живот. По чудо препаратът не действа смъртоносно и животът на Джинси е опазен, което я кара да се замисли за смисъла на нейното съществуване. Единствената връзка със света, която имат в къщата е едно старо радио. Джинси започва да слуша християнска радио програма, която редовно се излъчва от пастир Харишакра. Той говори от Библията, като пояснява, че смисълът на живота намираме единствено чрез вяра в Христос, покаяние и прошка.

След всяко свое послание п-р Харишакра оставя телефонен номер за връзка в случай, че някой от слушателите има нужда от съвет, насърчение или молитва. След време младото момиче успява да запише телефона и да се обади на пастира след едно от поредните радио предавания. П-р Харишакра изслушва внимателно Джинси и я насърчава с утешителни думи, след което я води в молитва за покаяние.

След тази молитва Джинси чувства в сърцето си мир, радост и нова енергия за живот. Срамът, който непрекъснато я изпълвал, е изчезнал от сърцето ѝ. Тя е изпълнена с надежда и радост, и това става видно за нейните домашни. Те започват да я разпитват за промяната и скоро сами стават редовни слушатели на радио Gospod for Asia.

Ако и вие имате нужда от насърчение, утешение или молитва, винаги можете да намерите послание за себе си, като слушате предаванията на Българско християнско радио 865 на линка тук, където ще намерите предавания на български и на ромски език за млади, деца и възрастни.

Източник: Assist News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg