Неделя, 20.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш." Псалм 50:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

Давид Алаба прославя Христос за победите в живота си

Main Pic
Публикувана: 26.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1444
Коментари: 0

Давид Алаба, младият защитник на немския футболен клуб Байерн Мюнхен празнува шампионската титла, като отдава слава на Господ Исус Христос.

Немският клуб спечели трудна победа и завоюва титлата след среща с френския клуб Пари Сен-Жермен.

Всеки от победителите избра да демонстрира своята радост пред милионите телевизионни зрители по уникален начин. Давид Алаба, който е с австрийско-нигерийски произход избра да отдаде слава на своя Господ, като облече бяла тениска с черен надпис, който гласи: "Моята сила се дължи на Христос".

По-късно през нощта младият футболист публикува послание в своя профил в социалните мрежи, където казва: "Всичко е възможно чрез силата на Светия Дух!"

Давид Алаба е играч на Байерн Мюнхен вече повече от десетилетие и за изминалите години е спечелил с отбора си 2 шампионски титли за Европа, 9 купи, спечелени от неговия тим за шампионата на Германия и 1 на Световното първенство по футбол.

Давид е роден в Австрия, където известно време играе за националния отбор. Неговата майка е от Нигерия, а баща му е от Филипините. 

Давид често говори за своята вяра и обича да казва, че неговата сила се дължи на Исус. След Европейския шампионат през 2016 година, той цитира в социалните медии известния стих от Филипяни 2:4: 

"Не гледайте всеки само за своето, но всеки и за чуждото."

След финалния мач в неделя Давид бе забелязан да утешава Неймар, който също се определя като християнин, а в конкретния случай, бе играч от противниковия отбор.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

 

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg