Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Църквата в Китай расте насред гонения и страдания

Main Pic
Публикувана: 26.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 810
Коментари: 0

Според информация на християнски медийни агенции в момента християните в Китай минават през страдания и гонения, които са най-силни по своя интензитет в сравнение с десетилетия назад.

China Aid съобщава, че гонението, на което са подложени китайските християни в момента, се равнява на онова, наблюдавано през така наречената Културна революция в Китай през 60-те години на миналия век.

В интервю за християнската медия The Voice of the Martyrs ("Гласът на мъчениците"), представителят на организацията China Aid ("Помощ за Китай"), Боб Фу споделя, че днес дори и така наречените държавни църкви, които имат официална регистрация, са подложени на интензивни репресии от страна на комунистическото правителство.

Някои от пастирите са получили присъди от 17 години лишаване от свобода само защото са отказали да разрешат премахване на кръста от сградата, в която се събират.

До момента стотици кръстове на хиляди църковни сгради са съборени, разрушени или изгорени. Същото се отнася и до стотици сгради, които сринати до земята по заповед на Комунистическата партия на Китай.

Въпреки всички жестоки репресии християните не се отказват от вярата си, а продължават да се събират тайно и явно, и броят им е достигнал 130 000 000, което се равнява на 10% от населението на Китай.

Очаква се до края на 2030 г. техният брой да достигне 234 000 000 души, което означава, че Китай ще бъде най-многобройната християнска нация. По думите на Боб Фу, "само Бог е в състояние да направи това."

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg