Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Несигурна сигурност

Main Pic
Публикувана: 26.08.2020
Автор: Климент Петков
Прочетена: 955
Коментари: 0

Случвало ли ви се е да се мъчите със задача по математика и да не сте сигурни в крайния резултат, а като сверите с отговорите, да видите, че това, което сте получили, няма нищо общо с вярното решение? Как се чувствате в такива моменти? При мен настъпва лек смут, известно разочарование, но най-вече изпитвам несигурност в математическите си способности.

С цялата тази пандемия покрай КОВИД-19 и ширещите се политически протести, несигурността много лесно може да пропълзи в ума ви. Какво правите, когато това се случи? Какво да правим, когато това стане? Мога да споделя как действам аз във времена на несигурност.
 
В повечето случаи сядам и се моля с прости думи Бог да ме дари с мъдрост, да ми даде разбиране и да ме води в трудната ситуация. Мога да ви кажа, че като цяло не получавам духовни опитности, като небето над мен да се отваря и Бог да ми говори директно, както е правел с Авраам. Нито пък ми се изпраща сън нощем, в който Бог да ми говори за бъдещето, за това какво ще се случи, както е правел с Йосиф. Най-често Словото Му е начинът, по който получавам отговорите. Нека видим какво казва Бог на всички нас за времената на несигурност.
 
1 Петър 5:7 ни поощрява: 
„Всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.“
 
Продължаваме и в Притчи 3:5-6 четем: „Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеките ти.“ 
 
Какво страхотно обещание! Лично аз съм насърчен, сигурно и вие.
 
И последно стихът, който повечето от вас знаят наизуст, Йеремия 29:11:
„Защото аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“ 
 
В тези три стиха забелязвам няколко неща, но най-важният извод е, че Бог ни казва да не се тревожим във времена на несигурност. Очевидно на думи е лесно да го твърдим, трудното е да го изпълним. Откривам обаче, че чрез тези стихове Бог ни доказва, че Той знае и миналото, и настоящето, и бъдещето. Всичко, което ни се случва сега, изобщо не Го изненадва. Затова, доверете Му се и не се притеснявайте.
 
Какво ще изберем днес? Дали страхът от надвисналата несигурност или уверението, което Бог ни вдъхва чрез Словото Си и надеждата за бъдеще заедно с Него? Надявам се да отхвърлите първото и да изберете второто.
 

Видео клип с текста на английски език можете да гледате тук.

Превод: Наталия Станчева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg