Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Джихадисти избиват и отвличат християни заедно с децата им в Буркина Фасо

Main Pic
Публикувана: 31.08.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2099
Коментари: 0

Християнската организация "Отворени врати", която следи за състоянието на преследваните по света християни, съобщава, че джихадисти организират масирани нападения срещу църкви, християни и семейства на духовни служители.

Църкви опустяват и милиони християни напускат родните си места, за да се избавят от насилието на въоръжени до зъби ислямски бунтовници.

Съобщава се за десетки случаи на отвлечени и убити християни, и по-специално - семейства на пастири и дякони. Според данни на един от пастирите, чието име няма да назоваваме, в цялата северна част на страната няма да намерите отворена или действаща църква, защото регионът е почти обезлюден.

Джихадистите разпознават християните по облеклото им, по кръстовете, които носят или по имената им. Така те са лесна мишена и жертва на насилие.

Много християни са избягали в бежански лагери в смятаните за защитени градове Кая, Конгуси и Сапоуи, но дори и там те не са в пълна безопасност, защото джихадитите нападат и тези градове.

Една вечер маскирани въоръжени мъже убили дякона на една църква и отвлекли двете му дъщери, след което намерили и убили пастира на същата църка, като отвлекли тримата му синове.

По-късно двете отвлечени момичета били освободени, за да предадат посланието на джихадистите, а именно, че никой християнин не трябва да се завръща на родното си място, за да разказва и поучава за Христос.

Представителите на "Отворени врати" призовават християнската общност по света към оказване на помощ за всички вярващи, които са жертви на насилие или са прогонени от домовете си заради своята вяра.

Източник: Assist News

Превод: Петя Зарева

 

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg