Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Библията преведена на 700 езика

Main Pic
Публикувана: 01.09.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 805
Коментари: 0
Постигнат е нов етап в превода на Писанието, тъй като Библията вече е преведена на 700-ия си език, съобщава християнската организация от преводачи, известна като Wycliffe Bible.
 
Благотворителната организация коментира, че този факт е показателен за бързите темпове, с които работят преводачите на Библията. Невъзможно е да се посочи кой превод всъщност е 700-и, тъй като има няколко публикации на Библии на хартия, както и няколко, които са налични онлайн и чрез мобилни приложения.
 
Джеймс Пул, изпълнителен директор на библейските преводачи, казва: „Това е изключително вълнуваща новина и е резултат от усилената работа на преводачите на Библията по целия свят. Всеки път, когато чуем за превод на Библията на друг език, знаем, че за първи път хора от нова езикова група ще могат да получат пълен достъп до Божието слово.“
 
Джеймс продължава: „Добре е да погледнем назад и да осъзнаем какво означава тази Библия, преведена на език номер 700. 5 милиарда и 700 милиона души, които говорят 700 езика, вече имат Библията на своя роден език. Това е забележителна цифра и тя продължава да расте.
 
Все още обаче има около 1,5 милиарда души - това е приблизително 1/5 от населението на света, които нямат Библията на своя език. Това е несправедливо, но екипите за превод на Библията по целия свят, продължават да работят усилено, за да се промени това.“
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg