Неделя, 27.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Той направи земята със силата Си, Утвърди света с мъдростта Си, И разпростря небето с разума Си." Еремия 10:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Русия и Турция се сближават: те ли са библейските Гог и Магог?

Main Pic
Публикувана: 07.09.2020
Автор: С. Уорън
Прочетена: 1523
Коментари: 0
Приближават ли се Русия и Турция към военен съюз, предсказан в библейските пророчества? Турция обяви, че Русия ще проведе военни учения с истинска стрелба в източната част на Средиземно море през следващата седмица.
 
Ученията предстоят в момент, когато Гърция и Турция - и двете страни членки на НАТО, са на сантиметър по-близо до военния конфликт заради териториалните права върху петрол и газ в Егейско море.
 
Очаква се руските военни учения да се проведат във води, където са разположени турски кораби. Към въпросния район  предявяват претенции както Гърция, така и Кипър.
 
Длъжностни лица от НАТО се опитаха да уредят преговори между двете страни, но Гърция настоява, че няма да седне за преговори, докато Турция не изтегли корабите си от териториалните води на Гърция.
 
Месианският евреин, автор и експерт по пророчествата Джоел Розенберг наскоро коментира пред CBN News, че лидерът на Турция Реджеп Ердоган отдалечава страната си от съюза със западните сили и я насочва към радикални ислямски страни като Иран.
 
"Ердоган извежда страната си от западния умерен лагер в по-радикалния лагер на ислямизма, а това в дългосрочен план е много сериозен проблем," смята Розенберг. 
 
Розенберг също смята, че наскоро подписаното  "Авраамово споразумение"  между Израел и ОАЕ има пророчески нюанси.
 
„Това, което наблюдаваме в книгата на Езекиил, глави 38 и 39, където се говори за военен конфликт, известен още като „есхатологичната война на Гог и Магог, предстои да се случи след като арабските държави са много спокойни и в мир с Израел. Пророк Езекиил казва, че Израел ще бъде мирен, проспериращ, спокоен, сигурен и тогава ще се появи руско-иранско-турски съюз, който ще обяви война на Израел."
 
Библията говори за конфедерация на нациите, която нарича Гомер, Пут, Куш, Персия, Тогарма, Гог и Магог, който един ден ще се съюзят и ще нападнат Израел.
 
„Куш и Пут ще бъдат с тях, всички с щитове и шлемове, също Гомер с всичките си войски, и Бет Тогарма от далечния север с всичките си войски - многото народи с вас“ се казва в Езекиил 38:5-6.
 
„Не твърдя, че войната с Гог и Магог е неизбежна“, обяснява Розенберг. "Казвам, че тенденциите за мир в Близкия изток, с оформящата се руско-иранско-турска ос - са подготовка за войната, описана в Езекиил 38 и 39. Това е библейската траектория и нещо, което трябва да накара всички християни да наблюдават внимателно и да продължават да се молят за мира в Ерусалим."
 
Това е същият град Ерусалим, който президентът Ердоган и лидерите на Иран казват, че един ден искат да завладеят. Друг духовен индикатор се появи наскоро, когато Ердоган превърна древната християнска църква "Света София" - във функционираща джамия с претенции за връщане към древната Отоманска империя.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg