Събота, 23.01.2021

Вестник Евангелски

Стих на деня"Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение;" Филипяни 4:6

OnLine
RSS Facebook Twitter

Книгата на живота и огненото езеро

Main Pic
Публикувана: 13.09.2020
Автор: У. Макдоналд
Прочетена: 572
Коментари: 0
И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той беше хвърлен в огненото езеро.“
Откровение 20:15
 
Темата за пъкъла винаги предизвиква огромна съпротива в човешкото сърце. Тя най-често се изразява във въпроса: „Как може един Бог на любовта да допусне вечния пъкъл?“
 
Ако Павел трябваше да отговаря на този въпрос, той вероятно първо щеше да каже: „Кой ти ти, че да отговаряш против Бога?“, или: „Бог е прав, дори и всеки човек да е лъжлив.“ Това означава, че творението наистина няма право да оспорва решенията на Твореца. Ако Бог е допуснал вечния пъкъл, то Той има основателни причини за това. Ние нямаме право да поставяме под съмнение Неговата справедливост, Неговата любов или Неговата мъдрост. Въпреки това обаче ние имаме достатъчно информация в Библията, за да защитим Бога в това дело.
 
Първо, знаем, че Бог не е приготвил пъкъла за хората, а за дявола и неговите ангели (Матей 25:41). Освен това знаем, че Бог изобщо не иска да погине който и да било, а всички да дойдат до покаяние (2. Петрово 3:9). Ако един човек действително попадне в пъкъла, това причинява голяма скръб на Божието сърце.
 
Грехът на човека предизвиква всички тези проблеми. Светостта и справедливостта на Бога изискват грехът да бъде наказан. Божественото решение е: „Душата, която е съгрешила, тя ще умре“ (Езекиил 18:4). Това не е произволно действие от страна на Бога. Това е единственото възможно отношение, което един свят Бог може да има спрямо греха. Бог би могъл да остави нещата – така човекът е съгрешил, следователно трябва да умре.
 
Но тук се намесва Божията любов. За да не бъде човекът изгубен за вечността, Бог стига докрай. За да направи все пак възможно спасението на хората, Той изпраща Своя единствен Син на земята, за да умре като Заместник за грешните хора и да заплати тяхната вина. Чудесната благодат на Спасителя понася греха на хората в тялото Си на кръста.
 
И сега Бог предлага вечния живот като безплатен подарък на всички, които се покайват за греховете си и вярват в Господ Иисус Христос. Но Той няма да спаси никого против собствената му воля. Всеки сам трябва да вземе решение за пътя на живота. Наистина, Бог не би могъл да направи повече. Той вече е направил много повече, отколкото бихме могли да очакваме. Ако хората отхвърлят Неговото предложение за милост, няма друга възможност. Пъкълът е съзнателното решение на онези, които не желаят рая.
 
И така, ако обвиняваме Бога, че допуска съществуването на вечен пъкъл, това е крайно несправедливо.Така ние пренебрегваме факта, че Той вече е дал най-доброто, което е имал, Своя единствен Син, за да спаси най-лошото на земята, човека, от мъките на вечното огнено езеро.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg