Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Призив от БХСС в началото на академичната година

Main Pic
Публикувана: 14.09.2020
Автор: БХСС
Прочетена: 1951
Коментари: 0
С наближаването на есента и новата академична година знаем, че много нови студенти ще се отдалечат от домовете си, за да учат. Университетските години често са решаващ период в живота на нашата младеж, тъй като тогава човек се запознава с толкова много различни мирогледи - често много, от които са в пряк контраст с вярата в Евангелието. Тъжната истина е, че много младежи, които израстват в Църквата, напускат вярата през годините си в университета или развиват навици, които няма да им помогнат да растат като Христови ученици и посланици през целия си живот.
 
Това е една от основните причини за съществуването на Българския християнски студентски съюз. Искаме да предложим на студентите в България възможността да се срещнат с други студенти - християни , за да запазят погледа си насочен към Исус, да обсъждат много от конкретните идеи и въпроси, които се представят в техните университети от християнска гледна точка, и да им дадем обучение и възможности да споделят вярата си в университета. През цялата година ние предлагаме седмични малки групи за студенти, които да обсъждат своята вяра и да се молят за своите колеги; обучения за лидерство и благовестие и смислени конференции, които помагат на студентите да останат съсредоточени върху Христос.
 
БХСС не е църква и ние учим студентите, и демонстрираме с живота си значението на участието в местна църква. Ние твърдо вярваме, че Църквата е Божието тяло в света и искаме да помогнем на студентите да се научат да правят участието и служението в църквата си приоритет за цял живот. БХСС също не е младежка група, а по-скоро мисионерската ръка на Църквата в университетите. От нашия дългогодишен опит в работата със студенти, ние сме в състояние да помогнем на местните църкви да достигнат до недостигнатите студенти и да предложим полезни ресурси на студента-християнин.
 
Познавате ли студенти от вашата църква, които сега ще са първа година в университет или такива, които още не са се присъединили към студентска група? Бихме се радвали да се срещнем с тях и да им помогнем да се интегрират в местна студентска общност. Ако се преместват в нов град, можем дори да им помогнем да се ориентират към живота в новия им дом. (БХСС има партньорства с евангелски студентски служения в над 160 държави. Ако имате студент, който учи в чужбина, можем да им помогнем да се срещнат с други студенти християни, където и да отидат.) Моля, насърчете вашите студенти да се свържат с нас тази есен, за да можем да им служим добре . Можем да бъдем намерени в имейл, Фейсбук или Инстаграм. Разбира се, можете също да научите повече за БХСС - нашите дейности, мисия и ценности - от нашата уеб страница.
 
БХСС обича църквата! Ако има други начини, по които можем да служим на вас, на вашите събрания и на студентите във вашите църкви, моля не се колебайте да се свържете с нас. Ние предлагаме редица обучения, които сме приспособили за местната църква (включително: започване на ефективно служение в малка група, модел на християнско лидерство, приятелско благовестие, християнско ученичество и индуктивно изучаване на Библията). Ако някога установите, че това би било полезноза вас, моля, свържете се с нас. Можете да научите повече за това ТУК.
 
Молим се в тези дни Бог да ви изпълва със Своята радост, мир и надежда, които намираме в Христос и Неговото Евангелие.
 
В Христос, Екипът на БХСС
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg