Вторник, 19.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Зле ли страда някой от вас, нека се моли. Весел ли е някой, нека пее хваления." Яков 5:13

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог, Който чака

Main Pic
Публикувана: 24.09.2020
Автор: Момчил Петров
Прочетена: 880
Коментари: 0
Псалми 50:21: Понеже си сторил това, и Аз премълчах, ти си помислил, че съм съвсем подобен на тебе;
 
Второ Петрово 3:15: И считайте дълготърпението на нашия Господ като средство за спасение;
 
Една от големите тайни е времето за Божията реакция. Истината е, че ако Бог действа в предвидим и непроменяем интервал от време, тогава това няма да е суверено действие, а природен закон.
 
Понякога Бог реагира светкавично и това е шокиращо (Деяния 5:1-5). Но несравнимо по-често Бог сякаш се бави да действа, а понякога отговорът Му е трудно проследим в рамките на един човешки живот (Евреи 11:13). Като цяло цитатите в началото показват две противоположни отношения, които хората имат към Божието "бавене".
 
В единия случай, приемаме липсата на непосредствена реакция като съгласие и одобрение. Няма проблем, те правят така, другите правят така, аз правя така и Бог нищо не прави, значи всичко е ОК.
 
В другия случай, в бавенето виждаме търпение, дълготърпение, което дава време на онзи, склонен да се учи от грешките си, да следи преживяванията и сърцето си, да гледа последствията от постъпките си в живота на ближните и в своето сърце.
 
Разбира се, дълготърпението няма как да е безкрайно ефективно. Колко от хората са склонни да изследват, да преценят, да разсъждават, да правят честни и смирени изводи? Въпреки това очевидно то е предпочитаният от Бога подход. Да опознаем Бога, да стигнем до Бога, да се смирим пред Бога чрез дълготърпението Му.
 
Бог, Който дълго търпи, Бог, Който чака.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg