Събота, 24.10.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И без противоречие, велика е тайната на благочестието: - Тоя, "Който биде явен в плът, Доказан чрез Духа, Виден от ангели, Проповядан между народите, Повярван в света, Възнесен в слава"." 1 Тимотей 3:16

OnLine
RSS Facebook Twitter

Празник в Бургас

Main Pic
Публикувана: 23.09.2020
Автор: п-р Илчо Ефтимов
Прочетена: 405
Коментари: 0
На 22 Септември 2020 в летния театър на град Бургас, Евангелска Петдесятна Църква Бургас отпразнува своя 100 - годишен юбилей.
 
Това е първата петдесятна църква в България, с която се поставя началото на петдесятното движение в нашата страна.
 
Църквата е основана чрез украинския мисионер Дионисий Заплишни в края на 1920г. и утвърдена в последствие с активната мисионерска дейност на Никита Петрович Черкасов, влязъл в историята на световното  петдесятно движение с името Иван Ефимович Воронаев.
 
В юбилейното тържество участие взеха представители на различни петдесятни деноминации от България, САЩ, Германия и Турция.
 
Представена бе хронология на църквата от годината на нейното основаване. Прозвучаха, химни използвани  за прослава на Бога от първите петдесятни вярващи в Бургас.
 
С проповед на тема „Планирано на небето, осъществено в България“, послужи проф. д-р Йосиф Димитров, директор на Continental Theological Seminary Брюксел.  Проф. Димитров е роден в град Бургас и израснал в Евангелска Петдесятна Църква Бургас.
 
Снимки от тържеството може да разгледате тук, а цялото събитие можете да проследите на запис тук.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg