Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Чарлс Стенли напуска амвона след 50 години пастирско служение

Main Pic
Публикувана: 24.09.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2183
Коментари: 0

Днес Чарлс Стенли навършва 88 години. След 50 години активно служение пастир доктор Стенли слиза от амвона, послужил на милиони хора със своите проповеди, богословски поучения и книги. Пастир Стенли има и онлайн служение, което всекидневно е следвано и гледано от милиони зрители.

Стенли става част от екипа на Първа баптистка църква в Атланта през 1969 г., а е назначен за старши пастир през 1971 г. Като млад пастир приятел му подарява книгата „Размишлявай и израствай“. През 2009 г. Стенли пише: „Започнах да прилагам принципите на тази книга в своята работа като пастир и открих, че са ефективни! ... Години наред я препрочитам, за да си напомням, че Бог подкрепя всякакъв вид работа и служение."

През 1972 г. Стенли стартира религиозна телевизионна програма с времетраене половин час. Християнската радиоразпръсквателна мрежа започва да излъчва това предаване през 1978 г. През 1982 г. Стенли основава In Touch Ministries с мисията да доведе хората по света до близка връзка с Исус Христос и да укрепи местната църква. Служението In Touch използва радио, телевизия, списания и електронни медии, за да разпространява Евангелието възможно най-ефективно.
 
През 1985 г. Чарлз Стенли е избран за президент на Южната баптистка конвенция.
 
През 80-те години на миналия век излъчванията на служението In Touch са достъпни на почти всички големи медийни пазари в САЩ, обикновено се излъчват в неделя. През 2006 г. предаването „Във връзка с д-р Чарлз Стенли“ може да бъде чуто на 107 езика.
 
В момента то се излъчва на повече от 50 езика по целия свят. В Съединените щати „In Touch“ се излъчва на приблизително 500 радиостанции, 300 телевизионни станции и няколко сателитни мрежи, включително The Inspiration Network (INSP) и Trinity Broadcasting Network. Проповедите на Стенли, заедно с други аудио и видео програми, са достъпни на уебсайта In Touch. Издава се и списание In Touch.
 
Писанията и предаванията на Стенли разглеждат въпроси като финанси, родителство, лични кризи, емоционални въпроси, взаимоотношения и протестантско християнство. Според уебсайта In Touch, „д-р Стенли горещо вярва, че Библията е непогрешимото Божие Слово, вяра, силно отразена в неговото учение.“ 
 
По време на своето служение Стенли е разработил „30 житейски принципа“, които са направлявали живота му и са му помагали да расте в своите знания, служба и любов към Бога. Той често ги споделя, включително в книги, Библии и учебни ръководства. Той приписва на дядо си Джордж Вашингтон Стенли един от най-препоръчваните от него принципи: „Подчинявайте се на Бога и оставете всички последствия на Него.“ В книгата си „Смела вяра: Моята история от един живот на подчинение“ Стенли казва: „Дядо ми казваше: „Чарлс, ако Бог ти каже да прокараш главата си през тухлена стена, ти се насочи към стената и когато стигнеш до нея, Бог ще пробие дупка, за да минеш."

Чарлс Стенли се отегля от активната пастирска работа, но ще продължи да проповядва и да служи в In Touch Ministry, докато Бог му дава силите за това. В своята последна проповед той споделя следното със своята църква: "Ще сторя онова, което винаги съм ви насърчавал да правите. Ще се покорявам на Бога и ще оставя всички последствия в Неговите ръце. Бог да благослови всички ви."

Източник: Christianity Today

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg