Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Тълпи нападат християни в Индия

Main Pic
Публикувана: 30.09.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 862
Коментари: 0

Подбудени от хинду екстремисти тълпа от хиляди анимисти са нападнали три села, в които живеят християни, принуждавайки ги да напуснат домовете си, ако не се отрекат от християнската си вяра. Това се случва в провинция Чатисгарх, Индия. Полицията е била информирана за нападенията, но не е предприела нищо, за да помогне на християните, подложени на насилие.

Нападенията са извършени от разгневено множество от 3 000 хиндуисти, които прогонвайки християните от домовете им, са им нанесли сериозни наранявани, като са вандализирали домовете им.

Отказвайки да се намеси, полицията е обявила, че християните сами са и виновни, защото отказват да участват в езическите празници на хиндуистите. Една от битите християнки е с тежки наранявания и е настанена в болница.

Един от християните, на име Коян, разказва следното пред репортер на Morning Star News: "Умолявах полицията да се намеси и да спре това издевателство над нас, но те не направиха нищо. Когато яростната тълпа не ме е намерила в къщи, са хванали жена ми и са я пребили, оставяйки я безжизнена на земята. Нараняванията и шокът бяха толкова сериозни, че прекара в болницата много време. Имаше вътрешни кръвоизливи и не можеше да диша."

Тълпата е разрушила 10 къщи, в които живеят християни, прогонвайки ги от домовете им в село Каканбеда. На следващия ден са организирали нападение в съседното село Синганпур, разрушавайки 3 къщи на християни, нанасяйки им побои. На третия ден са нахлули в село Тилиабеда, вандализирайки домовете на две християнски семейства, прогонвайки ги от селото.

Коян и още десетима християни са побегнали за живота си, намирайки убежище в дома на християни на десетки километри разстояние, но дори и там не се чувстват в безопасност.

Репортери на Morning star News многократно са звънели в полицията, за да подадат оплакване и да изискват справедливост, но при всяко позвъняване, полицейският служител е казвал, че връзката е лоша и не се чува нищо.

Коям разказва още, че нападенията са породени от завистта на хиндуистите, тъй като по време на християнските събирания Господ върши чудеса, хората се променят и стават изцеления, и броят на християните нараства.

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg