Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Деца на християни принасяни в жертва от шамани в Уганда

Main Pic
Публикувана: 01.10.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1707
Коментари: 0

Преди 2 години деца на християни (13-годишно момиче и братчето ѝ, което е на 11 години), са отвлечени от жена мюсюлманка, която ги предава на магьосник в далечно село, за да послужат за ритуални церемонии в Уганда.

Историята е разказана на репортер от християнската медия Morning Star News от бившия имам Сулейман Пулиси, който преди три години приема Христос. Става дума за неговите собствени деца. Година след неговото обръщение, децата му са отвлечени и продадени. Тогава синът му Абдулмаджиду е на 11 години. Те живеят в село Качирибонг, до град Касасира в провинция Кибуку.

Само преди дни, на 16 септември местната полиция успява да спаси дъщерята на Пулиси, избавяйки я от дома на шамана Асифу Абдула. Тя разказва страховита история. 

Момичето е продадено от въпросната мюсюлманка, за да осигурява сексуални услуги при ритуалните церемонии, организирани от шамана. За съжаление, братчето ѝ е било пожертвано (убито), отново в ритуално жертвоприношение на местните езически божества.

Пулиси разказва пред Morning Star News, че той и семейството му скърбят и тъгуват за съдбата на сина им, който им е отнет завинаги, както и за случилото се с дъщеря им, която е била подложена на сексуални издевателства от тираничния шаман.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg