Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Тръмп и Ковид-19

Main Pic
Публикувана: 05.10.2020
Автор: Майкъл Браун
Прочетена: 1050
Коментари: 0

Президентът Тръмп е поредният висш държавник, който се бори с Ковид-19. Д-р Майкъл Браун предлага важни наблюдения по темата.

  1.  Животът е несигурен. Доналд Тръм е на 74 години и до момента демонстрира отлично здраве и добра форма, предвид факта, че води много интензивен начин на живот и непрекъснато има ангажименти. При все това никой не е подсигурен и няма гаранция, че няма да се зарази или разболее, въпреки грижите, които се полагат за него.
  2. Ковид-19 е сериозно заболяване, което ни напомня за последиците от греха и за това колко кратък е човешкият живот. Трябва да помним също, че трябва да молим Бога за милост, защото само Той може да ни опази и избави от всяко зло. Не трябва да допускаме епидемията да ни парализира, но и не бива да игнорираме опасността от вируса.
  3. Има жестоки хора, които мразят, независимо от тяхната политическа принадлежност. Свидетели сме как известни личности, по-специално от средите на холивудските знаменитости, открито пожелават смъртта на американския президент. Четох даже публикации на някои от тях, които без свян се молят той да умре.
  4. Има почтени хора и от ляво, и от дясно. Прави чест на кандидат-президента Байдън, който още в събота публикува послание, в което пожелава на Доналд Тръмп бързо оздравяване и възстановяване, въпреки разгорещения дебат, проведен между двамата.
  5. Президентът е най-обикновен човек. Въпреки своята известност, милионите, които притежава и непрекъснатите медийни изяви, Тръмп е съвсем обикновен човек като всички нас, който е изправен пред страх и тревоги, когато чуе думите "карантина", "изолация и болница". Всеки човек е смъртен и подобен сблъсък с опасно заболяване го изправя пред истината за неговата преходност и нуждата от молитва.
  6. Постът на президента е свързан с огромни отговорности. Лесно е да се правят сметки за това кой ще бъде президент през следващите 4 години - Тръмп или Байдън, но само за дни нещата могат да се променят и да бъдем изправени пред необходимостта Майк Пенс да поеме президентския пост. Нищо не е сигурно.
  7. Ако се наложи Пенс да поеме президентския пост, представителите на лявото пространство ще бъдат гневни и яростни, защото Майк Пенс е евангелски християнин със силни убеждения и те ожесточено ще се изправят срещу неговата вяра и принципи, готови да воюват срещу него от всички страни - политици, светски знаменитости и  хора от научните среди.
  8. Никой не знае какво ще се случи на 3 ноември. Никой не знае дали не ни очаква нова криза от политически или медицински характер. Това, което знаем, е, че трябва да упражним своето право на вот.
  9. Вирусът може да промени президента Тръмп. Всички ние се променяме и докато сме на тази земя се развиваме. Молим се и се надяваме кризата, през която президентът преминава, да го промени към добро, като го смири и го направи по-мил и любящ към всички около него.
  10. Бог не стои бездеен. Той има план и ще го приведе в действие, макар че около нас цари хаос и объркване. Нищо не може да ни попречи да продължим да се молим и да очакваме Христос с думите: "Да бъде Твоята воля. Да дойде Твоето царство, както на небето, така и на земята. Амин!

Източник: The Stream

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg