Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евреи и християни на виртуално поклонение в Ерусалим

Main Pic
Публикувана: 06.10.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1596
Коментари: 0
Хиляди хора от цял ​​свят ще се обединят в събота, за да участват в масово молитвено движение, като предприемат виртуално поклонение в Ерусалим.
 
Глобалната молитва за Израел и виртуалното поклонение е организирано от Фондация "Genesis 123", организация с нестопанска цел, изграждаща отношения между християни и евреи. Събитието ще включва 12 часа непрекъсната молитва от множество часови зони и различни езици за мира на Ерусалим и света. Участниците са поканени да споделят своите молитви в писмена форма, така че да могат да бъдат поставени между камъните на Западната стена.
 
Събитието получи широка подкрепа и се очаква да се присъединят и хора от ислямските страни, с които Израел няма дипломатически връзки. То ще включва молитва и поклонение от християнски лидери от цял ​​свят, заедно с няколко еврейски водачи, които ще четат и споделят пасажи от Писанията.
 
„Това събитие е важно, защото се излъчва от Ерусалим, насочено е към масово интерактивно участие от цял ​​свят“, каза президентът на Фондация "Genesis 123", Джонатан Фелдщайн. „Това е практически начин за изграждане на мостове между евреи и християни чрез молитва. То е още по-значимо, защото предлага възможност на хората да се вдъхновяват от другите и да изпращат свои молитви, за да бъдат поставени в пукнатините на Западната стена. Това е същността на виртуалното поклонение."
 
Събитието съвпада с края на празника Сукот, известен още като Празник на шатрите. Обикновено евреите се събират в Ерусалим, за да отпразнуват празника, но поради пандемията на COVID-19 това в момента е невъзможно.
 
Тази година християните и евреите ще могат да се обединят в молитва и да се изкачат до Ерусалим виртуално.
 
„Не можем да забравим, че Исус беше евреин, който празнуваше тези празници, почиташе ги и проповядваше в храма. Разбирането на значението на празниците за евреите и как те се съблюдават и до днес, две хиляди години след като Исус е живял и ги е спазвал, добавя друго измерение за християните“, казва Фелдщайн.
 
Събитието трябва да започне с молитви от Австралия и ще продължи 12 часа, докато приключи в Аляска. Регистрацията е безплатна и повече информация можете да намерите на страницата на Фондация "Genesis 123" във Фейсбук.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg