Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

500 християни са убити в Етиопия за последните месеци

Main Pic
Публикувана: 07.10.2020
Автор: Кевин Зелър
Прочетена: 894
Коментари: 0
500 християни са били убити в Етиопия от юни, съобщава мисионерската организация Barnaba's Fund. Ислямските екстремисти отиват от врата на врата, търсейки християнски семейства, които да убиват.
 
Християнските домове и фирми също са вандализирани или разрушавани. Местната полиция често стои настрана по време на насилието.
 
Грег Кели от Световната мисия споделя, че Етиопия има богата и древна християнска история, която ни връща към библейския разказ, записан в Деяния на апостолите за етиопския евнух. „Христовата църква е съществувала там от векове, но е интересно, че Етиопия е и една от първите страни в Африка, които приемат исляма. Така че, там винаги  е имало нестабилен баланс."
 
Колкото и да е лошо положението в Етиопия, Кели казва, че то може да се влоши още повече. „Най-обезпокоителен е начинът, по който се проявява насилието. Сравняват го с началото на геноцида в Руанда, който, разбира се, беше зверски. Милион души бяха убити за период от 90 дни. Мнозина от християните са убити от мачете и копия. И това са точно историите, които достигат до нас от вярващи в Етиопия в момента."
 
Преди 20 века Христос изпрати Своите ученици да разкажат за Неговата смърт и възкресение на различни групи от хора по целия свят и само тази Добра вест може да промени сърцата им.
 
Кели моли християните от цял свят да се молят за определени групи хора в Етиопия. „Трябва да се молим за афарите. Трябва да се молим за сомалийците и за племето оромото. Това са три от мнозинството мюсюлмански групи, които в много случаи са по-малко от 1%, но са склонни да проявяват жестоко насилие."
 
Сред тези три групи хора World Mission постигна голям успех при разпространението на аудио Библии. Всъщност Кели съобщава, че почти 500 души от тези племена са започнали да следват Христос през последните 6 месеца. Молете се тези групи от хора да чуят добрата новина за Исус Христос и насилието срещу християните да приключи.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg