Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

375 милиона деца в крайна бедност

Main Pic
Публикувана: 18.10.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 627
Коментари: 0
Около 375 милиона деца по света - включително почти всяко шесто дете в САЩ - живеят в съкрушителна бедност, се казва в нов доклад, съвпадащ с Международния ден за премахване на бедността, 17 октомври.
 
Зашеметяващият световен брой - равен на цялото население на САЩ и Канада, взети заедно - е коментиран в специален доклад на водещата агенция за мисии Gospel for Asia, тъй като ООН отбелязва ден за осведоменост, насочен към предприемане на действия за борба с бедността.
 
Според доклада "Борба с глобалната бедност с идеи" - образованието и идеите, заедно с ценности като състрадание и почтеност, могат да помогнат за спасяване на следващото поколение от ужаса на бедността.
 
„Способността за изкореняване на крайната бедност е налице“, казва основателят на GFA World, базиран в Тексас, д-р К.П. Йоханан. „Идеите и ценностите взети заедно могат да преобразят света.“
 
Бедността най-често се свързва с развиващите се страни в Африка и Азия, но тя е бич и в богатите, развити страни. Според PovertyUSA.org - католическа инициатива - почти всяко шесто дете в САЩ живее в бедност. Федералният праг на бедност за четиричленно семейство е около 25 700 долара годишно. Един на всеки четирима американци с увреждания също живее в бедност.
 
В световен мащаб милиони вдовици, както и милиони хора, болни от проказа, са избягвани от семействата и съседите си, потъват в крайна бедност и се борят да оцелеят като изгнаници в собствените си общности. Те се възприемат като прокълнати и изключени от обществения живот.
 
„В Азия - най-населеният континент в света - хората често са в дълбока бедност поради суеверия, предразсъдъци и убеждението, че животът им не е важен и не заслужават нищо по-добро“, казва Йоханан, автор на книгата „Никога не се отказвай: Историята на един съкрушен човек, който въздейства на едно поколение."
 
Деца като шестгодишния Бир, който събира найлонови торбички за родителите си, са накарани да вярват, че са също толкова безполезни, колкото и боклука, който сортират.
 
„Когато центърът на GFA World’s Bridge of Hope отвори врати в селото му, Бир и приятелите му откриха, че са създадени с по-висша цел и че Бог ги обича“, казва Йоханан. „Това знание освобождава децата и напълно променя живота им.“
 
Bridge of Hope не само осигурява духовна надежда и академични уроци за повече от 70 000 деца, живеещи в бедност в Азия, но също така моделира християнски ценности като честност, доброта и добра работна етика - черти на характера, които в крайна сметка могат да доведат до по-добра заетост, да формират предприемачески идеи и да прекъснат цикъла на бедността.
 
„От решаващо значение е това поколение да не се предаде, да бъде овластено да се освободи от хватката на бедността“, казва Йоханан. „В противен случай още милиони деца ще бъдат обречени на мизерия в гетата и бедните квартали на света. Те заслужават нещо много по-добро."
 
Източник: Gospel for Asia
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg