Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Грег Лори отново на амвона след Ковид-19

Main Pic
Публикувана: 21.10.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1959
Коментари: 0
Пастир Грег Лори обяви на 5 октомври, че има положителен тест за коронавирус, но се  чувства добре и е в карантина. Лори е пастир на църква в Калифорния и е автор на повече от 70 книги, включително „Преобърнатата църква“ (1999 г., в съавторство с Дейвид Коп). Тази книга печели награда "Златен медальон" в категорията „Християнско служение“ през 2000 г.  Лори е автор и на учебна Библия за нови вярващи.  Друга по-нова негова книга е коментар към Откровението на Йоан.
 
Неговият автобиографичен документален филм „Изгубено момче: Следващата глава“ е спечелил осем награди на международни филмови фестивали в категорията за най-добър документален филм. Филмът на Лори, излъчен през 2013 г. „Надежда за наранени сърца“, включва историите на Джеръми Камп и Ник Вуйчич. Филмът е финалист на 15 различни филмови фестивала.
 
Лори притежава две почетни докторски степени от Университета Биола и Тихоокеанския университет Азуза. Той служи в борда на директорите на Евангелската асоциация на Били Греъм и като капелан на полицейското управление в Нюпорт Бийч. През 2013 г. Лори служи като почетен председател на Националната работна група за молитва в САЩ.
 
Пастир Лори споделя следното пред CBN News: „Истината е, че за щастие никога не съм бил тежко болен, но подобно на много други хора, преборили вируса, аз все още се боря с лека умора и обонянието и вкусът ми не са напълно възстановени. Лекарят ми казва, че това е напълно нормално, но вчера успях да проповядвам два пъти и се почувствах енергичен! Като цяло се чувствам добре и отдавам това на молитвите на Божия народ и докосването на Бога."
 
В своята първа проповед след завръщането си на амвона Лори говори за засилването на вярата ни в Исус Христос. Той посочва, че въпросите, които задаваме по време на нашето духовно израстване, са само част от процеса.
 
"Не е нужно да живеете, подхранвани от вярата на някой друг", казва п-р Лори. „Добре е да кажете на Господ: „Помогни ми с моите съмнения, помогни ми с въпросите, на които нямам отговор.“
 
Пастир Лори добавя, че скептицизмът не винаги означава, че човек греши, а по-скоро, че хората "мислят" и ние трябва да "им помогнем да анализират трудните въпроси и да изградят своята вяра".
 
Междувременно друг виден евангелски пастир се възстановява от COVID. Пастир Джон Хагий от църквата Cornerstone в Сан Антонио, Тексас, се надява да се върне на амвона много скоро. Синът му, пастир Мат Хагий съобщи, че баща му е дал положителен тест за коронавирус на 2 октомври и призова вярващите по света да се молят за него.
 
Пастир Мат Хагий сподели в неделя, че баща му се възстановява от „COVID пневмония“ и има ново тълкуване на стиха: „Нека всичко, което диша, да слави Господа“  (Псалом 150:6). Мат казва, че баща му планира да се върне в църквата, за да присъства на тридневния фестивал Cornerstone's Feast of Tabernacles,  на 23-25 ​​октомври.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg