Понеделник, 30.11.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Пътят на праведния е прав път; Пътеката на праведния Ти направляваш." Исая 26:7

OnLine
RSS Facebook Twitter

Франциск - първият папа одобрил еднополовите бракове

Main Pic
Публикувана: 22.10.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 992
Коментари: 0
Папа Франциск стана първият понтифик, който подкрепи еднополовите граждански бракове. Той направи това в коментар за документален филм, чиято премиера беше в сряда. Това предизвика аплодисменти от страна на хомосексуалните католици, а консерваторите поискаха обяснение, предвид официалното учение на Ватикана по въпроса.
 
Пълнометражният документален филм „Франческо“, чиято премиера бе на Римския филмов фестивал, включва нови интервюта с папата. В тях той коментира проблемите, които го вълнуват най-много, а именно околната среда, бедността, миграцията, расовото неравенство и неравенството в доходите на хората, най-засегнати от дискриминация.
 
"Хомосексуалните имат право да създават семейство. Те са деца на Бога", казва Франциск в едно от интервютата си за филма. "Не можете да изгоните някого от семейството му, нито да съсипвате живота му, защото е хомосексуален. Това, което е нужно, е закон за гражданския съюз между хомосексуалните."
 
Йезуитският свещеник Дж. Мартин, който се стреми да изгради мостове с гейовете в църквата, похвали коментарите на папата като „голяма стъпка напред в подкрепата на църквата за хората от ЛГБТ“.
 
Въпреки това консервативният епископ на Провидънс, Роуд Айлънд, Томас Тобин, веднага призова за разяснения. „Изявлението на папата явно противоречи на дългогодишното учение на църквата за еднополовите съюзи“, каза Тобин в изявление. "Църквата не може да подкрепи и приеме обективно неморални отношения."
 
Католическото учение предвижда към гейовете да се отнасяме с достойнство и уважение, но изтъква, че хомосексуалното поведение е „нередно“. В документ от 2003 г., издаден от Ватикана, се посочва, че уважението на църквата към гейовете „не може по никакъв начин да доведе до одобрение на хомосексуалното поведение или до юридическо признаване на хомосексуалните съюзи“.
 
Според Ватикана това не само ще оправдае „тяхното извратено поведение“, но ще създаде еквивалент на брака, който според църквата е неразривен съюз между мъжа и жената. Този документ е подписан от тогавашния префект на службата кардинал Йозеф Ратцингер.
 
Източник: Charisma News
Превод: Петя Зарева
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg