Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Силата на Божието благоволение

Main Pic
Публикувана: 22.10.2020
Автор: Д. Уилкерсън
Прочетена: 837
Коментари: 0
Защото Господ обича справедливостта и не изоставя Своите светии; те са запазени завинаги
(Псалм 37:28). 
 
Щом Бог докосне и притежава някого, това е за цял живот. Господ никога няма да предаде на Сатана това, което е Негово. Може да прекъснеш, да се провалиш или да изпаднеш в опустошителен грях, но щом Бог те притежава, Той никога няма да се откаже от теб. Също така, когато ви притежава, Той ви подготвя да сте още по-полезни. 
 
Помислете за времето, когато Бог дойде при вас и свръхестествено докосна душата ви. Той ви призова при Себе Си и ви изпълни със Своя Дух, като същевременно ви даде обещания: „Аз те държа; ти си Мое притежание." Изведнъж Бог поема контрол над живота ви и нищо не може  да промени този факт. Вие сте придобити от Бога, Негово владение: „Божията църква, която Той изкупи със собствената си кръв“ (Деяния 20:28). 
 
Създателят на Вселената ви е купил с цената на собствената Си кръв и нищо няма власт над тази кръв. Самият сатана може да те завлече в адски капан и все пак, точно когато си мисли, че те има, Бог казва: „Не, дяволе, не можеш да го имаш. Той е мой. Купих го и ти трябва да освободиш терена."
 
Бог те пази, подготвя те за най-доброто. Давид беше човек, притежаван от Бога. Въпреки че беше убиец, помазан писател на псалми и велик цар, той се бори с жесток проблем в сърцето си. В самия разцвет на Божието благословение и благоволение, той беше завладян от похот. Давид извърши грях с жената на друг мъж и дори съпругът на жената беше убит в битка. Давид претърпя тежки последици за греха си, но Бог го запази през изпитанието. 
 
Всъщност Давид беше подготвен за още по-голямо служение след падането си. Гласът му беше чут в цялата земя, както никога досега и днес четем неговите помазани думи в Псалмите. Истината, която Бог разкри на Давид чрез изпитанието, и до днес се проповядва. Запомнете, Господ никога няма да се откаже от вас, независимо с каква борба се сблъсквате. Ти си предаден на Господа, така че получи неговата любов, сила, прошка и свобода! „Защото Господ няма да отхвърли Своя народ, нито ще изостави наследството си” (Псалм 94:14).
 
Превод: Петя Зарева
Източбик: Cross Walk
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg