Понеделник, 30.11.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Пътят на праведния е прав път; Пътеката на праведния Ти направляваш." Исая 26:7

OnLine
RSS Facebook Twitter

Като страдаме, нека да вършим добро

Main Pic
Публикувана: 26.10.2020
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 314
Коментари: 0
„И кой ще ви стори зло, ако сте ревностни за доброто? Но даже, ако пострадате за правдата, блажени сте; а „от тяхното застрашаване не се бойте, нито се смущавайте“.” (1 Петър 3:13-14)
 
Петър не иска вие да казвате, че този, който ви прави зло, върши добро. Съществува голяма разлика между моята и Божията присъда, между мен и вас. Например, аз мога да изпитвам в сърцето си гняв, омраза и зли желания, без да ви наранявам. Вие оставате непокътнат и нямате нищо против мен. Но поред Бога аз съм виновен. Ако ме накаже, Той ще постъпи справедливо, понеже аз наистина съм заслужил това. Ако не ме накаже, тогава ми показва милост. Той е прав и в двата случая. Но от това не следва, че човекът, който ме преследва, също е прав. Понеже аз не съм онеправдал този човек по същия начин, по който съм онеправдал Бога.
 
В Езекиил 29:19-20 Бог говори за цар Навухудоносор. Бог сякаш казва: „Не знаеш ли, че той е Мой служител и е служил на Мен? Сега аз трябва да му се отплатя. Все още не съм му платил. Ще му дам за награда египетската земя.” Навухудоносор нямал право над земята, но Бог имал правото да накаже други чрез него. За да не могат тези зли хора да ядат безплатен хляб, Бог ги накарал да Му служат като гонят Неговия народ.
 
Сега човешкият разум пристъпва напред и смята, че подобни хора трябва да са постъпили добре. Но Бог единствено им отплаща това, което са заслужили за работата си, преследвайки и гонейки посветените християни. Но ако устоите на гонението и благославяте Бога, казвайки: „Ти си прав, Господи!’, ще ви бъде добре. Тогава Бог ще хвърли тези хора в ада и ще ги накаже за това, че са вършили зло. Но Той милостиво ще приеме вас и ще ви даде вечно спасение.
 
Затова нека Бог да прави каквото Му е угодно. Накрая Той със сигурност ще даде награда.
 
Превод: Радостин Марчев
Източник: Faith Alone
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg