Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Армения в молитва за Божията помощ

Main Pic
Публикувана: 26.10.2020
Автор: Левон Манукян
Прочетена: 924
Коментари: 0
На 25 октомври, САЩ, Армения и Азербайджан направиха съвместно изявление за прекратяване на огъня. Чрез него се потвърждава споразумението, постигнато на 10 октомври в Москва, в съответствие с изявлението на Тръмп, Макрон и Путин от 1 октомври. Прекратяването на огъня трябваше да влезе в сила днес, 26 октомври в 08:00 ч. местно време. Но в 8:45 азербайджанската страна изстреля артилерия по североизточните военни позиции в Арцах, грубо нарушавайки това споразумение.
 
„За трети път азербайджанската страна грубо наруши хуманитарното споразумение за прекратяване на огъня, пише Вахрам Погосян, прессекретар на президента на Нагорно-Карабахската република. „Ще бъдат проведени разследвания за това откровено нагло поведение на режима на Алиев спрямо цялото цивилизовано човечество, но днес задачата на всички ни е да защитаваме Родината от врага. Няма алтернатива за нас и това е единственият начин. Той трябва да ни води само до победа".
 
"Арменската страна продължава стриктно да спазва режима на прекратяване на огъня", отбеляза премиерът на Армения, Н. Пашинян 
 
Следващото нарушение е регистрирано около 09:10. Азербайджан  насочи позициите в югоизточна посока, изстрелвайки пет артилерийски снаряда. Информацията е потвърдена от говорителя на Министерството на отбраната на Армения, Ш. Степанян.
 
На фронта в момента воюват арменски момчета и момичета, едва навършили 18 години. Продължавайте да се молите за Армения. Само Бог може да им помогне.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg