Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Американски мисионер е отвлечен в Африка

Main Pic
Публикувана: 27.10.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1636
Коментари: 0
Американски мисионер e бил отвлечен посред нощ от шестима въоръжени мъже в южен Нигер близо до границата с Нигерия във вторник.
 
Според Daily Mail, нападателите са влезли в дома на 27-годишния Филип Уолтън рано сутринта във вторник и са поискали пари. Въоръжените мъже са отвлекли Уолтън, след което са завързали съпругата му, малката му дъщеря и брат му.
 
"Те търсели пари в къщата, но не намерили достатъчно. Имало само 20 000 франка (35 долара). След това заминали с отвлечения Филип", казва бащата на Филип, Брус Уолтън.
 
Филип Уолтън живее в Масалата със семейството си от две години. Отглежда камили, овце и птици, както и мангови дървета.
 
Притесненият баща добавя, че "похитителите са действали бързо и Филип е бил отвлечен, без никой да разбере".
 
Държавният департамент на САЩ признава, че американски гражданин е бил отвлечен в Нигер, но не дава повече подробности.
 
"Ние знаем за американски гражданин, отвлечен в Нигер. Оказваме на семейството  цялата възможна консулска помощ", заяви говорител на Държавния департамент в коментар пред CNN.
 
Властите в Нигер използват самолети за търсене на похитителите, които говорят местния език и малко английски. Смята се, че са от етническата група фулани. Daily Mail съобщава, че се смята, че похитителите са избягали в съседна Нигерия.
 
Още няколко чужденци са взети като заложници през последните години в този регион, включително американски служител на име Джефри Уудке.
 
Пастирите фулани все по-често възприемат методи, подобни на тези, използвани от ислямските екстремистки групи като Боко Харам, а някои идват и извън Нигерия.
 
За 2020-а година Нигерия е класирана на 12-о място в списъка на страните, в които християните страдат най-често и са подложени на преследване.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg