Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лидерска конференция онлайн - предимства и възможност за промяна

Main Pic
Публикувана: 28.10.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1617
Коментари: 0
Отново е време за среща на лидерите. Външните обстоятелствата са сложни, но трудностите дават нови възможности и развихрят въображението. Решителните лидери с визия не могат да бъдат спрени дори и от пандемия.  За тях тя е преодолимо предизвикателство. Глобалната конференция за лидерство се провежда в България за 14-и път. Тя е организирана от Обединени евангелски църкви в България и Студио 865. Още от самото начало, партньорите от САЩ и местният екип залагат на високо качество на организация и провеждане на това събитие, посветено на обучението. Tенденцията на иновативни решения продължава. Тази година срещата и общуването ще бъдат във виртуална среда, която има своите специфики и изисква определени технически умения. В тази връзка са подготвени инструкции, за да се улесни участието на желаещите, а предимствата могат да се обобщят така:
 
  1. Не е необходимо да пътувате, за да участвате в конференцията. При онлайн формата спестявате време и разходи.
  2. Таксата за участие е 50% от редовната цена, а това освобождава ресурс, който да използвате за нещо друго.
  3. Отпада ограничението на сградата, свързано с броя на участниците. Сега много повече хора могат да се възползват от достъпа до мъдростта, опита и знанието на лекторите.
  4. Дигиталният формат осигурява възможност да бъдат включени в програмата повече елементи и участници.
 Националният координатор на значимия форум, Стойко Петков, пояснява защо тази година регистрацията е само индивидуална:
  •  Интерактивният модел на взаимодействие с платформата и материалите в сесиите предполага индивидуално устройство и лично участие в конференцията.
  • Предвид епидемичната обстановка, не е сигурно дали през ноември ще е възможно събиране по групи. Подхождаме отговорно, за да не разпространяваме болестта.  Ако ситуацията позволява, напролет планираме организирането на еднодневна обща среща  в София.
  • Според изследователите нивото на концентрация и възприемането на материала е по-високо, когато участниците се обучават индивидуално.
Пастир Румен Борджиев, председател на Българския евангелски алианс споделя мисли относно форума с призив към онези, които още не са заявили своето участие:
 
"Убеден съм, че през всичките години откакто Глобалната конференция за лидерство се провежда в България, тя е помогнала за изграждане на цяло поколение нови водачи в нашата страна. Уникалното е, че тя е повлияла не само в църковните среди, но и на хора от бизнеса,  политиката, културната сфера, както и в много други области на обществения живот. 
 
Лично на мен, говорителите на конференциите са ми помагали да изграждам по-ясен поглед върху актуалните проблеми на времето, в което живея и служа, както и да намирам правилен подход пред много от предизвикателствата и създалите се затруднения.
 
Макар и провеждаща се в по-различен формат тази година, очаквам разглежданите теми на конференцията да помогнат на всички нас да съумеем да задържим своя фокус върху важните неща. Докато вземаме нестандартни решения в извънредната ситуация около пандемията, породена от Covid-19, нека да осъзнаем, че добрите водачи са тези, които съумяват в трудни моменти да вземат правилни решения. Пожелавам успех на говорителите, на организаторите, а най-вече и на участниците в тазгодишната Глобална конференция за лидерство църквата „Уилоу крийк“.
 
Както и досега говорителите тази година са личности с успехи, авторитет и висок професионализъм в техните области на изява, които влияят на милиони водачи по цял свят: Крейг Грошел  и епископ Т. Д. Джейкс са духовни служители, автори и мотивационни лектори. Ейми Едмъндсън е специалист в областта на психологията. Любимецът на милиони футболни фенове Какá ще разкаже за силата на вярата в постигане на големи успехи. Маркъс Бъкингам ще обясни какво могат да направят най-добрите лидери, за да изградят издръжливост в тези предизвикателни времена. Лиса Търкърст ще коментира иновацията като необходимост за организациите от днешно време. Психолог на организации, д-р Томас Чаморо-Премусик ще коментира какви лидери са нужни в периоди на трудности. Майкъл Тод ще ни предизвика като автор, пастир на църква "Трансформация" и инфлуенсър в социалните медии. Ванеса Ван Едуардс ще ни научи как да впрегнем нашия вътрешен лидер с огромно положително въздействие, използвайки най-новата невронаука и психология.
 
Не пропускайте тази уникална възможност да се образовате, да учите и да бъдете вдъхновени и предизвикани, докато сте в уюта на дома си. Всеки, който желае, може да се регистрира  тук. Регистрацията отнема само няколко минути, а таксата е символична. Предизвикателствата са нови и непредвидими всеки ден. Използвайте новите възможности по най-добрия начин. Лидерите се създават, не се раждат. 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg