Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ливанска църква помага на стотици

Main Pic
Публикувана: 29.10.2020
Автор: Емили Джоунс
Прочетена: 677
Коментари: 0
Ливански пастир, който вярва, че Бог по чудо е пощадил живота му по време на катастрофалната експлозия в Бейрут през август, казва, че Господ все още прави чудеса в разрушения град.
 
CBN News разговаря с пастир Саид Дийб от църквата Life Center в Бейрут дни след взрива. Пастор Дийб каза, че е оцелял поради „предчувствие на Светия Дух“.
 
Преди експлозията да избухне на пристанището в Бейрут, зловещо чувство обзема пастир Дийб и той заповядва на всички служители в църквата да се приберат у дома.
 
„Казах на всички: „Приберете се, приберете се, просто затворете центъра“, обяснява пастир Дийб. „Сякаш Светият Дух ми каза: „Тръгвайте! Напуснете сградата! И така, казах на всички да се приберат вкъщи, да изключат компютрите. Просто ги принудих  да си тръгнат. Те си мислеха, че съм си загубил ума, но  не знаеха, че това е подтик от Светия Дух."
 
Това решение вероятно е спасило безброй животи. Не след дълго, когато пастир Дийб затваря вратите на църквата, масивна експлозия разтърсва Бейрут, убивайки 200 и ранявайки повече от 6500 души. Църквата Life Center, която е само на около миля от епицентъра на експлозията, е претърпяла значителни щети от взрива. Няма пострадали, освен охранителя.
 
„Всичко, което бях строил цели 12 годин, видях  съсипано на пода. Всички тавани на пода, всички лампи, всички картини, всичко. Всички врати бяха без рамки”, казва пастир Дийб пред CBN News.
 
Младежи от църквата и съседи идват да помогнат за почистването на останките и да защитят сградата от грабители. Днес, след много работа, голяма част от църквата изглежда като нова. Счупените стъкла ги няма, новите врати стоят на пантите си, а таваните отново са на мястото си.
 
Пастир Дийб казва, че Бог ги е защитил и сега използва служението им, за да прави чудеса в живота на страдащите в Бейрут.
 
„Сега се опитваме да достигнем до семействата около нас, които са загубили работата си,  домовете си,  загубили са надеждата си. Невъзможно е да оцелееш без надежда“, казва той пред Mission Field Media.
 
Взривът в Бейрут остави без дом 300 000 души в страна, вече осакатена от икономическа криза, политическа дисфункция и пандемията на коронавируса.
 
Църквата Life Center храни гладните, ремонтира домовете и плаща наема на нуждаещите се.
 
„Даваме малко надежда и вярвам, че тази надежда ще просветли тяхната вяра и един ден тази вяра ще им даде чудото, от което се нуждаят“, казва пастир Дийб.
 
„Благодаря ви много, че се молите за Ливан - молите се за църквата тук. Благодаря за тялото на Христос по целия свят“, добавя той. „Продължавайте да се молите за Ливан. Вярвам, че чудото ще дойде и пробивът ще дойде. Имам тази вяра. Ето защо оставам в Ливан. "
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg