Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Америка на кръстопът

Main Pic
Публикувана: 02.11.2020
Автор: Дейл Хърд
Прочетена: 969
Коментари: 0
В деня на изборите САЩ застава на кръстопът, избирайки между двама кандидати за президент с коренно противоположни виждания за това каква да бъде Америка.
 
Но ще разберем ли кой е победил в изборната нощ?
 
Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп и бившият вицепрезидент на Демократическата партия Джо Байдън приключиха със заключителните си аргументи само преди 2 дни, и дългата надпревара за Белия дом се приближава към финалната линия.
 
И двамата прекараха последния уикенд преди изборния ден в ключови щати на бойното поле. Байдън каза на привържениците си: "Време е Тръмп да си събира багажа и да си ходи", а на митинг в Мичиган, Тръмп обеща да спечели изборите.
 
В последния ден Тръмп проведе митинги в пет щати,  някои от тях е спечелил през 2016 г. "Ще спечелим още четири години в Белия дом", каза той на привържениците си.
 
Но с докладваните случаи на COVID, които се увеличават в повечето щати, Джо Байдън печели с критиките си, свързани с отношението към пандемията на неговия опонент Тръмп. „Представете си къде бихме били, ако този президент просто носеше маска, вместо да ѝ се подиграва от самото начало“, каза Байдън.
 
Съгласно данни на Проектът за избори в САЩ  повече от 94 милиона американци вече са гласували, надминавайки две трети от всички гласувания по време на президентските избори през 2016 г.
 
Когато жителката на Вирджиния, Санди Мартин е попитана защо стои на опашката, за да гласува по-рано, тя казва: "Има толкова много хора, които чакат, за да гласуват."
 
На въпроса за какво гласува днес, тя отговори: "За нашата свобода."
 
Но огромният брой бюлетини за изпращане по пощата заплашва да удължи броенето и да забави обявяването на победителя.
 
Президентът Тръмп каза: "Трябва да знаем резултата от изборите още вечерта на 3 ноември ... така ще бъде."
 
Целият свят е в очакване да научи дали САЩ ще продължи със своята политика в посока на религиозната свобода, връзки с Израел, в подкрепа на живота, вярата в Бога и християнските ценности или ще промени посоката, за да даде път на хаоса, антисемитизма и абортите. Само след часове ще узнаем.
 
Оставаме в молитва за Божията воля.
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg