Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Радост в изпитанията

Main Pic
Публикувана: 04.11.2020
Автор: Д. Уилкерсън
Прочетена: 755
Коментари: 0
"Благодат и мир да ви се умножат в познанието за Бога и Исус, нашия Господ, защото Неговата божествена сила ни е дала всичко, което е нужно за живота и благочестието, чрез познанието на Този, Който ни призова със слава и добродетел ”(2 Петър 1: 2-3).
 
Всички знаем, че християните през първия век са били изправени пред големи премеждия. Те издържаха на тежки изпитания, преминаха през страшни времена, бяха подложени на преследвания, които бяха на живот и смърт. Но те не се отказаха от вярата си. Павел казва, че вярващите в Солун са загубили всичко, което са притежавали, но не са били разклатени от изпитанията.
 
Павел приписва силата им на силата на Светия Дух: „Нашето Евангелие не беше само с думи, но и със сила; и със Светия Дух и с голяма увереност ... И вие станахте последователи на нас и на Господа, като получихте словото в много скръб, с радостта на Светия Дух ”(1 Солунци 1: 5-6).
 
Тези вярващи са били подложени на "много страдания", но въпреки това са притежавали истинска радост. Те не се оплакваха от обстоятелствата си и не обвиняваха Бога. Вместо това се радваха в изпитанията. И Павел им казва: „Вие станахте пример за всички вярващи в Македония и Ахая. Защото от вас Словото на Господа се разпространи ... Вашата вяра към Бога стана явна ”(1:7-8).
 
В Америка най-големият проблем е стресът. Налице е масово безпокойство за бъдещето, за сигурността на работното място. Някои семейства са на прага да загубят всичко и се поддават на отчаянието. Множество възрастни хора живеят в болка, защото не могат да платят лекарствата си и това е сърцераздирателно.
 
Всред този хаос има надежда! В нас живее Духът на Всемогъщия Бог и Неговият Син, Исус Христос. Светият Дух работи в нас с голяма сила точно в този момент! Силата му се изявява, когато Го приемаме като Този, който носи нашето бреме. Светият Дух ни беше даден именно поради тази причина, за да носим нашите грижи и притеснения.
 
Възлюбени, Бог допусна Павел да бъде изпитан по всякакъв начин и това принуди апостола да не разчита на себе си, а да се довери напълно на Светия Дух, за да го избави. Писанието казва: „И като извършите всичко, да устоите“ (Ефесяни 6:13). Оставете Бог да действа и той ще се погрижи за вашето избавление.
 
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg