Сряда, 02.12.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото ще излезете с радост, И ще бъдете изведени с мир; Планините и хълмовете ще запеят пред вас радостно, И всичките полски дървета ще изпляскат с ръце." Исая 55:12

OnLine
RSS Facebook Twitter

Какво ново в Армения?

Main Pic
Публикувана: 06.11.2020
Автор: Мушо и Левон Манукян
Прочетена: 337
Коментари: 0
Ако някой си мисли, че 300 спартанци са само мит от миналото, жестоко се лъже. В момента Армения е новата Спарта и арменците се бият като 300-те спартанци срещу многократно по-многоброен противник. За тези, които не са запознати с конфлита, и  нямат представа срещу кого воюва(защитава) Армения в момента, ще обясня – Армения с население от 3 милиона, се отбранява напълно сама срещу Азербайджан (тюркска държава) с население от 10 милиона, Турция с население 80 милиона, хиляди ислямски джихадисти-терористи и със силната военно-техническа подкрепа на Пакистан (220 милиона). 
 
Някои ще си помислят, че пиша тези редове, имайки лично пристрастие като арменец, но истината е ,че много международни военни експерти са изумени, че вече повече от месец арменците успяват успешно да се защитят, отстъпвайки сравнително нищожни територии. Тази война е именно като войната на 300-те спартанци, намерили тесен коридор в релефа на страната си (в дадения случай релефа на Нагорни Карабах/Арцах  е планински), в който мачкат многократно по-многочисления противник. Иронията е, че Армения е първата страна в света, приела християнството като официална държавна вяра през 301 година, а сега е оставена от целия свят да се защитава сама срещу ислямските орки. Даже военният съюзник на Армения - Русия не се намесва, страхувайки се да не си навлече също война с Турция. 
 
Ако Азербайджан сам беше нападнал Армения, въпреки че е 3 пъти по-голяма страна, ние арменците нямаше да търсим помощ или справедливост, а щяхме да победим за броени седмици. Това, че сега правим протести по цял свят, не е защото ни е страх, а защото ни ядосва чувството за несправедливост. Защо света допуска това, една малобройна християнска страна да бъде нападната от цяла коалиция от ислямски страни и то безнаказано?! Защо нито една християнска страна или нито един съюзник на Армения не се притече на помощ на Армения, както на Азербайджан се притекоха на помощ Турция, Пакистан и много други страни?! Страх от това, че ще си развалят отношенията с Ердоган и Турция ли?!
 
Мразя мръсната политика и несправедливостта като цяло, но кръвта ми кипи за моите братя на тези снимки, защото една част от тях вече не са сред живите. Победата пак ще е наша, аз съм напълно сигурен в това, защото знам и познавам много добре духа и куража на моя народ. Моите уважения към всички кавказски народи (без азерите, защото те не са кавказци), защото всички кавказци са силни войни, бойци и войници, но истината е, че най-силните войни са арменците и чеченците."
 
Всеки ден стотици приятели, познати и непознати ме питат: „Има ли нещо ново в Армения?”... Тъжното е, че няма. Няма нищо добро. Войната продължава, стотици младежи загиват, цели набори се затриват, осиротяват деца, семейства бедстват, къщите в Армения са превърнати във временни домове за майки и деца от Арцах… А светът мълчи! В Австрия стана атентат със загинали и това е световна новина. В Измир стана земетресение със загинали и това също е световна новина. Не омаловажавам случилото се в тези държави. Но в Армения вече месец и половина загиват стотици хора на фронта и в тила, поразени от химически оръжия! Какво още трябва да се случи, за да осъзнае светът, че там се заражда нещо страшно, че мащабите му са непредвидими?! Явно този свят има други приоритети, други икономически, военни и геополитически интереси. И може би тази война е част от пъкления му план… Но в Библията неслучайно е казано: “Каквото посееш, това ще пожънеш”. Бог вижда всичко!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg