Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Помощ за страдащите в Армения от Samaritan's Purse

Main Pic
Публикувана: 09.11.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 636
Коментари: 0
За предстоящата зима християнската благотворителна организация „Samaritan's Purse“, ръководена от Франклин Греъм, изпраща 11 тона помощи за разселените арменски семейства, които бяха изгонени от домовете си вследствие на войната, която наскоро избухна в родината им.
 
Боевете избухнаха на 27 септември в отдавна оспорвания регион Нагорни Карабах, който се намира в Южен Кавказ. Областта е разделена между Армения и Азербайджан, близо до планините. Арменците, живеещи в региона, са избягали в планините, за да не станат жертви на войната.
 
Според изявления от „Samaritan's Purse“ доставките включват зимни одеяла и дрехи, за да помогнат на разселените арменци да преживеят студа.
 
"Нашият екип носи повече от 11 тона зимни дрехи и одеяла, достатъчни за 500 нуждаещи се семейства. Ботушите, палтата, ръкавиците, чорапите и термобельото, включени в пратката, ще бъдат добре дошли сега, защото температурите постоянно се понижават", се казва в изявлението.
 
Според данни на организацията около 80 000 души са избягали от района и са се насочили към столицата на Армения, която е на около 350 километра от Нагорни Карабах. Конфликтът е между Армения и Азербайджан, бивши републики на Съветския съюз. Имаше международни усилия за постигане на прекратяване на огъня, инициирани от Русия, но те се провалиха, тъй като подкрепяните от Турция азербайджански войски нахлуха в района.
 
Конфликтът започна, когато Република Арцах, самопровъзгласила се страна в района на Нагорни Карабах, засили напрежението с Азербайджан, който според международната общност притежава Нагорни Карабах. Това е първият голям конфликт в региона след войната в Нагорни Карабах. Според международни експерти Азербайджан е нанесъл удари първи.
 
"Конфликтът между Армения и Азербайджан е сърцераздирателен. Семействата са попаднали в кръстосания огън на жестока война и хиляди са принудени да избягат", каза Франклин Греъм, който е президент на Samaritan’s Purse.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg