Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Армения - в ръцете на Бога

Main Pic
Публикувана: 10.11.2020
Автор: Левон Манукян
Прочетена: 1180
Коментари: 0
Както вероятно сте чули, преди часове беше сключено „споразумение” между Армения и Азербайджан с намесата на Русия. Почти целият Арцах е даден в ръцете на Азербайджан, независимо че основната част от 150-хилядното население е от етнически арменци. Естествено, че Армения не е съгласна с това и протестира. Защото тази война ѝ струваше твърде скъпо. 
 
Накратко РАВНОСМЕТКАТА: 
няколко хиляди арменци останаха завинаги в историята на Армения, стотици деца останаха сираци, хиляди семейства останаха без дом – загубихме земя, която е на АРМЕНИЯ! 
 
Заключението
Русия НЕ подкрепи християните. Америка се направи на сляпа и глуха. Турция използва момента да продължи геноцида над арменците (започнат през 1915).
 
България НЕ подкрепи християните и дори не отразяваше събитията (!) Голяма част от арменците в България се покриха, за разлика от българи, които главно чрез ФБ следяха събитията, съчувстваха, молеха се и морално бяха с воюващите арменци.
 
Сърдечно благодаря на всички вас, приятели, познати и непознати, вие показахте истинска гражданска позиция!  А онези „арменци” които бяха в позиция „ни чул, ни видял” предадоха своя род и вече ще ги слагам в кавички...
 
Истината е че БОГ Е ИЗБРАЛ арменския народ като първия, приел официално християнството. Защото е знаел, че това е народ, който и след 17 века отново ще брани и ще се жертва за вярата си. Това са християните! Това са моите братя и каузата ми ще е да подкрепям, да помагам, да обичам!
 
Горд съм, че съм арменец и все повече осъзнавам какъв "Велик род сме ние" (думи на великия писател Уилям Сароян). Този народ заслужава да живее и да продължава да пише историята. Историята на истинските патриоти, които пазят земите си – без страх, с вяра и упование в Бог!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg