Петък, 04.12.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Заветът Ми беше с него за живот и за мир, Които и му дадох заради страха, С който Ми се боеше и се страхуваше от името Ми." Малахия 2:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Защо ценя Глобалната лидерска конференция Willow Creek?

Main Pic
Публикувана: 14.11.2020
Автор: Данаил Петков
Прочетена: 320
Коментари: 0
Тази конференция е нещо различно. Начинът, по който е организирана, подборът на говорители, работните групи, допълнителните материали, всичко е уникално. Не е за пренебрегване, че събира на едно място лидери от различните протестантски деноминации в България, както и хора от сферата на културата, бизнеса и т.н. За мен лично тази конференция е изграждаща, насърчаваща, коригираща и много, много приложима.
 
През 2020 Глобалната конференция се провежда за четиринадесети път в България. Аз и моята съпруга сме участници в тази конференция през първите седем години. След това през лятото на 2014 г. се преместихме да живеем в друга държава и по тази причина нямахме възможност да бъде част от това невероятно събитие. Но както знаете, 2020 г. не е като останалите години. Много неща се промениха за хората.
 
Глобалната конференция тази година се провежда онлайн и благодарение на това имах възможност да съм отново участник. Нивото на тази конференция е високо, говорителите са едни от най-добрите в световен мащаб и за мен това е наистина чудесна възможност да се възползвам от опита и знанието на тези хора. Всяка година има нещо, което да ме изненада приятно. И тази 2020 не прави изключение.
 
Бях много насърчен от думите на Маркъс Бъкингам за издържливостта, толкова актуални. Кой няма нужда от издържливост при днешната реалност? Футболистът Кака ме е радвал не само като играч на терена, но и с откритата му вяра в нашия Спасител Исус Христос. Възхитиха ме неговите думи за смирението, което той показва и чрез живота си. Т. Д. Джейкс отново разтърси с неговото послание да достигнем хората, които са твърде различни на пръв поглед от нас. Другите говорители не отстъпваха като качество.
От всеки човек може да се вземе нещо градивно.
 
Какво е приложението от Глобалната конференция за лидерство Willow Creek? Приложението, това е много важен момент. Не е достатъчно само да чуем. Какво ще направим с наученото? Как ще го приложим след това? Роден съм и израснал в първата Евангелска петдесятна църква в България. Едва ли съм го разбирал навремето, но сега, обърна ли се назад, виждам как екипи от хора, включени в различни служения допринасяха за изграждането на тази църква. След това съм бил част от друга църква (църква "Благовестие"), където отново виждах значимостта на работата в екип.
 
Сега съм част от борда на сравнително голяма църква и разбирам колко навременни и чудесни са изданията на Глобалната конференция. През всичките тези години различни говорители са насърчавали работата в екип. За мен това е едно от най-важните послания. Сам човек не може да стигне далеч. Работата в екип, която от една страна е труден процес, от друга, може да допринесе за развитието на местната църква. С нетърпение очаквам следващото издание на конференцията през 2021 г.
 
Огромна благодарност към организаторите на Глобалната конференция за лидерство Willow Creek.
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg