Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Всеки има влияние - Лидерска конференция 2020

Main Pic
Публикувана: 14.11.2020
Автор: Петя Зарева
Прочетена: 901
Коментари: 0
Тази година организаторите на Глобалната конференция за лидерство (ОЕЦ и Студио 865) за пореден път доказаха, че недостатъкът може да се превърне в предимство. Форумът се проведе изцяло в онлайн формат, като бяха използвани всички средства на съвременните високи технологии. До участниците достигнаха въздействащи образи и послания с най-високо качество, за което всички сме благодарни на техническия екип, осъществил излъчването.
 
След поздрав и увод от страна на п-р Румен Борджиев, председател на ОЕЦ, воденето бе поето от п-р Теодор Опренов, председател на Съюза на евангелските баптистки църкви в България, който не само представяше лекторите и техните теми, но и след излъчените послания, умело обобщаваше чутото.
 
Първата лекция бе поверена на световнозвестния автор и инфлуенсър п-р Крейг Грошел, който ни посъветва да променим начина, по който мислим за промяната. Джон Максуел успя да ни убеди, че влиянието ни е важно, защото когато се фокусираме върху него, то се разширява.  Ейми Едмъндсън ни изненада с тезата си, че провалът също е нещо добро, защото ни подтиква към нови решения. Дж. Грени ни насърчи да казваме истината и да не се боим от нея. Ванеса Едуардс ни очарова с желанието си да намерим баланс между топлина и способности. Рори Вейдън беше категоричен, че всеки водач трябва да приоритизира, елиминира и делегира, като ни впечатли с личното си свидетелство. Майкъл Тод ни развълнува със своята семейна история, за да ни убеди колко е важно да сме балансирани в служението и ръководенето.
 
Междувременно, организаторите на форума се грижеха за обратната връзка и мнението на участниците, като осигуряваха онлайн възможност за попълване на анкета с интересни въпроси, които се появяваха в хода на конференцията и беше лесно веднага да получат отговор. Всеки от участниците можеше да зададе своите въпроси или да изкаже мнение в общия чат. Преди и след паузите бяха предвидени музикални изпълнения на български творци, които допринасяха за приповдигнатото настроение.
 
Във втория ден от ГКЛ обичаният от милиони футболни фенове Кака предизвика възхищение със своето смирение и вяра, които според него са в основата на постиженията му. Маркъс Бъкингам ни провокира с трудната тема за устойчивостта във време на стрес и изпитания. Д-р Томас Чамосо - Премусик ни запозна с шестте липсващи качества на лидера по време ка криза, като ги вплете в своята собствена житейска история.
 
Програмата на конференцията беше изпъстрена и с редица интересни свидетелства, които оставиха незабравими впечатления у участниците, предизвиквайки ни да достигнем своя пълен потенциал. Лиса Търкърст беше искрена до сълзи, докато разказваше как да простим в истинския смисъл на думата, както ни е заповядал Христос и доказа, че това е възможно със своята собствена драматична история, вплетена в Господнята молитва. Провокативен както винаги, епископ Т.Д. Джейкс размишлява върху болезнените проблеми на нашето съвремие, които трябва да признаем, като застанем на мястото на другия и се опитаме да видим живота през неговите очи.
 
Със сигурност лекциите, които слушахме, ще звучат в умовете и сърцата ни още дълго време и ще можем да си припомняме и занапред, ако се снабдим с код за достъп. Можем да поискаме такъв код, ако пишем на сайта на Глобалната конференция за лидерство тук.
 
Ето какво споделиха непосредствено след края на форума някои от участниците:
 
П-р Иван Врачев, председател на СЕПЦ: Всяка година участвам в ГКЛ – с едно изключение, когато отсъствах от страната. Всяка година получавам нови идеи и се разширява виждането ми. И тази година се регистрирах с голямо очакване и към настоящия момент моите очаквания вече са посрещнати.
 
Мая Стоицева, управител на немска клиника "Символ на надеждата": За поредна година участвам в Глобалната конференция за лидерство, защото особено сега, в период на световна криза лидерите имаме нужда от вдъхновение! Да видим, че не сме сами, че не само ние се проваляме или пък, че и други като нас имат креативни идеи!
 
Обичам времето на Лидерската конференция, защото ме предизвиква да изляза от зоната си на комфорт и да скоча в нови води и видя нови хоризонти! И също - да погледна на екипа си с нови очи, да ги подкрепя и да им помогна да минат заедно с мен през трудности и болка!
 
Иводор Ковачев, църква "Мисията": Двамата със съпругата ми сме възхитени от точните попадения на теми и говорители в Глобалната конференция за лидерство тази година. Планираме да формираме няколко групи след конференцията, с които да гледаме заедно отново сесиите! 
 
Жени Ковачева, директор на "Дворец на щастливите хора": За поредна година екипът на ГЛК успява с безупречна организация и професионален замах да ме вдъхнови с тези великолепни послания. Слушам ги със затаен дъх и всяка дума отговаря на въпроси, които имам като управител на немалък екип в областта на образованието и културата. Насърчително е да разбереш, че същите въпроси, терзания вълнуват лидерите от цял свят. "Сверявам си часовника" и продължавам напред с мисълта, че България е мястото, където можем да посеем потенциала и мечтите си.
 
Благодаря Ви - успяхте въпреки новите условия да съдействате още веднъж за изграждането на оня интегритетен дух, без който не бихме могли да оставим отпечатък.
 
Катя Райчинова, Young Life, Bulgaria: И тази година лидерската конференция ни поднесе стойностни, навременни и подтикващи ни към промяна послания. Днес, във време на глобална криза, повече от всякога са нужни водачи, които да окажат положително и отговорно влияние, всеки във своята сфера. 
 
Някои от говорителите ни припомниха, че периодите на криза ни изваждат от зоната на комфорт, но именно там получаваме възможност за промяна, духовно израстване и създаване на иновации. Напомнено ни беше за освобождаващата сила на прошката, за важността на нашата идентичност в Христос, както и това, че самият Исус премина през момент на дълбока болка, но след нея дойде Възкресението. 
 
Благодарна съм за възможността дори във време на изолация да получа мъдрост и вдъхновение, дошли чрез водачи от световна величина.
 
Радостина Василева, Family's minister, Fishponds Church, Bristol, Великобритания: За мен тази година, конференцията беше изключително полезна и насърчителна.  Всички живеем и трябва да се справяме с предизвикателствата на 2020 г., които никой не е очаквал, затова повечето теми и говорители даваха точни и практични съвети в тази насока. В сферата на моята работа с различни семейства от различни националности най-полезна беше темата на д-р Томас Чаморо-Премусик от Аржентина, колко смиряващо и променящо е да живееш в друга култура. Разбира се, ценно бе и предизвикателството накрая на епископ Т.Д.Джейкс, за това да се оставим и да мислим от перспективата на другите, различни от нас.
 
Наталия Станчева, ст. ас., Икономически университет, Варна: С известно колебание и нерешителност пристъпих към Глобалната лидерска конференция 2020. Макар че не за първа година форумът е достъпен в страната ни, досега не бях присъствала на това събитие. Бях чувала за него, и то все положителни отзиви от хора, чието мнение уважавам. Думата „лидерска“ обаче ме смущаваше. Не е за мен, мислех си. Никога не съм се окачествявала като „лидер“, даже съм негодувала, когато се е злоупотребявало с тази позиция или някой дръзко си я е присвоявал. По-широкото разбиране на „лидер“ като просто някой, който има влияние в дадена сфера на живота, ме подтикна все пак да се регистрирам като участник и да видя дали ще чуя нещо лично, полезно за мен. Благодарна съм, че го сторих. 
 
Посланията звучаха актуално за кризисното ни съвремие и провокираха размисъл върху дълбоки духовни истини, а говорителите с искреност и страст споделяха своя професионален опит и лични истории, бяха изключително мотивиращи, откровени и вдъхновяващи. Впечатленията са много и остават ярки в съзнанието: бодрият ентусиазъм на п-р Майкъл Тод, вълнението, с което Лиса Търкърст говореше за поразяващата сила на прошката, както и чудесно синтезираните от д-р Томас Чаморо-Премусик шест качества, които истинският лидер трябва да култивира: интелигентност, любознателност, смирение, устойчивост, емпатия и почтеност.
  
Очаквам бъдещите послания на следващата конференция и оставам с нова решимост за израстване и промяна, както и силно желание да спомогна за това хората от обкръжението ми, в средата, където съм поставена и имам някакво влияние, да се радват на по-добри, по-светли и смислени дни, пълни с надежда, вяра и смели мечти. 
 
Поради големия интерес, проявен към темите на конференцията, организаторите предвиждат повторно излъчване през януари, за което ще ви информираме своевременно. Винаги можете да проверите или да поръчате материали от конференцията тук.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg