Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Духовни лидери искат отваряне на църквите в Англия

Main Pic
Публикувана: 17.11.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1500
Коментари: 0
Повече от 120 църковни лидери в Обединеното кралство искат съдебен контрол над  решението на английските власти за забрана на църковните богослужения като част от карантината на фона на COVID-19.
 
Според изявление на групата, организираща искането, "мерките на правителството включват пряка и сериозна намеса в независимостта на религиозните организации и свободите на вярващите хора", съобщава Christian Post.
 
„Английското и уелското правителство въведоха два последователни пакета от мерки за карантина, които напълно забраниха и инкриминираха публичното обществено поклонение, основен аспект на религиозния живот за вярващите и техните общности“, пише в писмото. „С тези мерки правителствата нанесоха ужасни ограничения на използване на местата за поклонение.“
 
На фона на поредната вълна от нарастваща коронавирусна инфекция в страната правителството наложи национална карантина, която трябва да продължи до 2 декември. Съгласно заповедта баровете, ресторантите и нехранителните магазини и фитнес зали са затворени. Местата за поклонение трябва да бъдат затворени за богослужения и да останат отворени само за лична молитва. Училищата  също са отворени.
 
Говорител на Министерството на социалното и местното самоуправление коментира, че затварянето на предприятия и църкви е „жизненоважно за справяне с разпространението на вируса“.
 
Групата на църковните лидери, изискващи отваряне на църковните сгради за общо поклонение, заявява в своето послание, че свободата на изповядване е конституционно право.
 
„В дългата история на тази държава няма друг такъв прецедент  властиte да забраняват религиозните служби на основата на общественото здраве, се казва в изявлението на групата, като това включва и пандемията от „испански грип“ (H1N1) от 1918 г. “
 
Според университета "Джон Хопкинс" Великобритания има над 1,3 милиона случая на инфекции с COVID-19 с над 51 000 смъртни случая.
 
Източник: Christian Post
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg